Srečko Katanec bo znova zavihal rokave

Nogomet 19. Avg 202110:08 > 10:191 komentar
Srečko Katanec, foto: GuliverImage

Po predčasnem in dokaj nenavadnem slovesu od klopi iraške reprezentance se Srečko Katanec vrača v nogometne vode. Po novem bo, kot vse kaže, vodil reprezentanco Uzbekistana.

”Srečko Katanec, dobrodošel v Uzbekistanu,” je pisalo na transparentu, ki je 58-letnega Ljubljančana pričakalo ob prihodu v Taškent. V glavnem mestu Uzbekistana se je nato Katanec sestal z vodstvom tamkajšnje nogometne zveze. Pričakovati je, da bo v kratkem tudi uradno predstavljen kot novi selektor reprezentance te azijske reprezentance.

Do dogovora je prišlo vsega mesec po tem, ko je Katanec prekinil sodelovanje z iraško zvezo, ob tem pa donedavne delodajalce kar preko socialnih omrežij obtožil nekorektnosti, finančne nediscipline in komunikacijskega molka.

Nekdanji uspešni nogometaš, ki je med drugim igral za Stuttgart in Sampdorio, se je sicer v zadnjih letih specializiral za vodenje reprezentanc. Poveljeval je izbranim vrstam Makedonije, Združenih arabskih emiratov in Iraka, najbolj pa ga je v kar dveh obdobjih zaznamovalo vodenje Slovenije. Na klubski ravni je sicer Katanec treniral Gorico in Olympiacos.

Komentari

Vaš komentar