Šuler: Koderman? Počasi, nič še ni podpisano

Nogomet 9. Jan 202313:22
Marku Šulerju v teh dneh ni lahko, a opozarja, da je do konca sezone še zelo daleč. Foto: Jure Banfi

Iz dobro obveščenih virov smo danes zjutraj napovedali, da je Vid Koderman praktično že prestopil v Koper, športni direktor Maribora Marko Šuler pa je na prvi novinarski konferenci v Ljudskem vrtu v letu 2023 dejal, da posel vendarle še ni dokončno sklenjen.

19-letni branilec, ki se je uveljavil v eri Simona Rožmana, se po uspešni epizodi v Taboru iz Sežane, kjer je v lanski sezoni igral kot posojen nogometaš, ni uspel prebiti v udarno zasedbo Maribora. V Prvi ligi Telemach je v tej sezoni zbral vsega en nastop, zato ob dejstvu, da je Gregor Sikošek podaljšal pogodbo z aktualnim prvakom, ne čudi, da je izrazil željo po odhodu drugam. Maribor ideji o prestopu ni bil naklonjen, Šuler in trener Damir Krznar, ki v Kodermanu vidi kvaliteto, sta navijala za novo posojo, česar pa Koderman kot kaže ni sprejel.

Koderman naj bi v Koper prestopil brez odkšodnine, Primorci pa bi si s Štajerci razdelili odkšodnino ob naslednji prodaji. Zdelo se je, da je vse že dogovorjeno in da so papirji podpisani, a je Šuler na novinarski konferenci razkril drugačne informacije

“Dogovarjamo se. Veliko energije smo vložili v to, da bi Vid ostal. V njem vidim velik talent. Igrišče pa je tisto, ki na koncu odloča. Vid išče nov izziv, spremembo. Nič še ni dogovorjeno. Dokler papirji niso podpisani, ni nič uradno. Naša ideja je, da se lahko igralec proda tudi preko drugega kluba. Maribor ima glede igralcev visoke zahteve, v Sloveniji najvišje,” je o primeru Koderman spregovoril Šuler in nadaljeval: “Vse je odprto. Odpira se tudi druga opcija, ampak je Vid želel Koper. Če pride do tega prestopa, si bomo delili odškodnino. Koper je imel drugačno željo, a sem pri tem vztrajal, ker v njemu vidim kvaliteto. Ne glede na to, da smo s Koprom konkurenti, verjamem, da se lahko naredi dobra zgodba. Gleda se na razvoj igralca.”

Kje bo kariero nadaljeval Vid Koderman?

Z drugim delom izjave je Šuler vseeno namignil, da bo Vid Koderman kariero nadaljeval na Bonifiki in da nas do potrditve prestopa ločijo le še ure in urejena papirologija. Bodo Mariborčani obžalovali odhod mladega levega bočnega branilca? Gre za položaj, ki v modernem nogometu zagotavlja visoke odkšodnine.

Komentari

Vaš komentar