Super zadovoljni Zoran Zeljković: Natanko to, česar si želim

Nogomet 12. Nov 202321:34 0 komentarjev
FOTO: Profimedia.

Zoran Zeljković je na prvenstvenem derbiju proti Muri v Stožicah prišel do četrte zmage v nizu na klopi Olimpije, na katero se je usedel pred kratkim. Še drugič v tem tednu so Ljubljančani do treh točk prišli z golom v zaključku tekme in navijaški skupini Green Dragons na najlepši način čestitali za 35. rojstni dan. Na reprezentančni premor odhajajo kot resen kandidat za naslov.

“Težko prigarana, mislim pa, da zaslužena zmaga,” je bil v uvodnih besedah novinarske konference po koncu tekme kratek in jedrnat Zoran Zeljković. Trener Olimpije, ki je pod njegovim vodstvom prišla do četrte zmage v nizu. Najprej je izločila Grosuplje v pokalu, potem dobila derbi v prvenstvu s Celjem in v četrtek zmagala še nad Klaksvikom v evropski konferenčni ligi.

Do zgodovinske, prve zmage v skupinskem delu evropskih tekmovanj, je Olimpija pred tremi dnevi na istem stadionu prišla z goloma v 84. in 90. minuti. Proti Muri je tri točke osvojila, potem ko je gol za zmago z 1:0 dosegla v sodnikovem dodatku.

“To kaže na značaj ekipe, ki vztraja do konca. Vedno in povsod. Na vsakem treningu, na vsaki tekmi igramo od prve do zadnje minute. Vsako tekmo hočemo končati tako, kot je treba. Verjamem, da bo to postala rutina. Za zdaj fantje delajo točno to, kar si želim. Imamo dovolj energije. Moramo pa biti realni. Čaka nas še veliko dela, a sem vesel, saj vidim veliko truda in želje,” je bil po tekmi zadovoljni mladi, 43-letni trener, ki je po slabem mesecu na klopi državnih in pokalnih prvakov lahko zelo zadovoljen.

V pokalu je Olimpija napredovala, v Evropi je prišla do prvih točk in tudi pol milijona evrov, kolikor je z njimi kapnilo v klubsko blagajno, v prvenstvu je na štirih tekmah od možnih 12 z novim trenerjem osvojila deset točk in se vrnila v igro za naslov. Premik je viden predvsem v obrambi. Pred tem je Olimpija gole prejemala kot po tekočem traku, zdaj je za njo peta tekma v nizu, na kateri ni dobila niti enega.

“Zelo sem zadovoljen, ampak zdaj imam že v mislih nadaljevanje prvenstva. Nekateri bodo šli v reprezentanco. Moramo se dobro spočiti. Čaka nas veliko težkih tekem. Pred zadnjimi tekmami sem se zavedal, da je to obdobje, ko se lahko približamo prvemu mestu ali pa se od njega oddaljimo. Veseli me, da fantje sprejemajo pritisk igranja v velikem klubu. Vsi se moramo znati spopadati s tem. Verjamem, da se bomo podobno obnašali tudi v prihodnosti. Gremo tekmo po tekmo. Ostati moramo skromni,” je še povedal Ljubljančan, ki je pred prihodom v Stožice vodil Koper in z njim osvojil pokal, Krko, pri kateri je začel trenersko pot., pa iz druge popeljal na prag prve lige.

O čem je Zoran Zeljković še govoril po tekmi:

O novi tekmi brez prejetega gola:

“O tem, kaj smo spremenili, da je naša obramba postala odlična, bi lahko analiziral dolgo časa. Toda če greste gledati podrobno, stojimo drugače, kot smo prej. Drugače se branimo. Sigurno, da smo delno zaslužni mi. Vedno pa ponavljam, da se obramba začne pri napadalcu. Vsi fantje garajo. Imamo več energije kot prej.”

O tem, da Olimpija ne zadeva pogosto:

“Tekma se od tekme razlikuje. Danes smo si ustvarili res veliko priložnosti. Proti Celju si jih nismo. Prelahko smo izgubljali žoge. Bili smo živčni. Zdaj smo bili bolj samozavestni, kar je po dveh zmagah tudi normalno. Dejstvo je, da moraš iz toliko priložnosti, kot smo jih imeli danes, zadeti večkrat. Sploh v Evropi te, če nisi učinkovit, nasprotnik hitro kaznuje. Verjamem, da bomo sčasoma boljši.”

O velikem številu neizkoriščenih priložnosti:

“Če bi danes hitreje zadeli, bi bila to povsem drugačna tekma. Imeli bi več energije. Več možnosti za gol bi imeli. Iz minute v minuto bi še bolj pritiskali. Treba je igrati visok presing. Ko nasprotnik igra na dolge žoge, jih je treba pobirati in spet iti v napad. Fantje so dokazali, da se da, če se hoče. Kljub temu, da priložnosti nismo izkoriščali, smo danes odigrali zelo dobro tekmo.”

O jubileju navijaške skupine Green Dragons:

“Vsem v klubu zelo pomenijo. Ko pridejo ljudje v večjem številu, vsi vemo, kaj to pomeni za klub. Zavedali smo se, da bi bilo zanje najlepše darilo in največja nagrada tri točke. Zato smo si res želeli zmagati. Fantom sem pred tekmo govoril, da ne maram dajati obljub, ampak jim lahko obljubim, da bomo v temo vložili vso energijo, ki jo lahko. Do zadnje minute smo se borili in tudi prišli do tako želene zmage.”

O Muri:

“Imela je nekaj priložnosti, a se mi zdi, da smo jo kljub vsemu dobro nadzorovali. Mogoče le pri zadnjem golu, ki pa je bil hvala bogu razveljavljen zaradi prepovedanega položaja, nismo stali tako, kot moramo. Sigurno bi lahko igrali bolje. Mura je imela preveč priložnosti za moj okus. Če gledamo celotno tekmo, pa smo imeli več priložnosti mi in eno tudi spremenili v gol.”

O reprezentančnem premoru:

“Ta čas bomo izkoristili za več treninga, ampak najprej se morajo fantje dobro spočiti. Kar nekaj dni zasluženega počitka je pred njimi, potem pa nas čaka trdo delo in težki izpiti v nadaljevanju.”

O golu Timija Maxa Elšnika:

“Zelo sem vesel. Sploh je pomembno, da se je vrnil pred reprezentančno akcijo, ki je zelo pomembna. Že dostikrat je dokazal, da ima kakovost. Tudi v dresu Slovenije. Ni pa v optimalnem stanju, zato z njim nismo želeli preveč tvegati in je na igrišče prišel s klopi.”

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!