Švedski superzvezdnik se vrača v reprezentančni dres

FIFA Svetovno Prvenstvo 28. Sep 202117:26 > 17:30 0 komentarjev
FOTO: Guliverimage

Novica, da je švedski selektor Janne Andersson objavil seznam reprezentantov za prihajajoči kvalifikacijski tekmi, v evropski nogometni javnosti ne bi požela pretirane pozornosti, če ne bi bilo na seznamu imen zapisano tudi Zlatan Ibrahimović. Največji švedski nogometaš vseh časov se tako po izpuščenem Euru vrača v dres izbrane vrste.

Zlatan Ibrahimović se je v švedsko reprezentanco sicer vrnil že marca in ji pomagal do dveh pomembnih zmag proti Gruziji (1:0) in Kosovu (3:0), potem pa je zaradi poškodbe izpustil poletni zbor najboljših reprezentanc Evrope. Čeprav ima 39-letnik tudi v tem obdobju nekaj težav s poškodbami, je Janne Anderson prepričan, da lahko s svojimi izkušnjami pomaga reprezentanci.

“Vem, da je za Zlatanom obdobje poškodb, a gre za igralca, ki lahko vedno pomaga ekipi. Stanje se izboljšuje in zaenkrat smo prepričani, da ga bomo naslednji teden pozdravili na reprezentančnem zboru,” je ob razkritju spiska reprezentantov razmišljal selektor švedske izbrane vrste.

Švedsko v oktobrskem ciklusu čakata dve domači tekmi. V Areno prijateljstva prihajata reprezentanci Kosova in Gruzije. V skupini B Švedi z dvema tekmama manj za štiri točke zaostajajo za vodilnimi Španci.

Prihajajoče kvalifikacijske tekme reprezentanc stare celine si boste lahko ogledali na Sportklubu.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!