Svetovni prvak iz leta 2018 v boj za obstanek v Serie A

Nogomet 25. Avg 20228:00
Foto: Guliverimages

Leta 2018 je kot član Barcelone s francosko reprezentanco postal svetovni prvak. Štiri leta kasneje kariera Samuela Umtitija zavija proti dnu. Čeprav je star šele 28 let, se centralni branilec umika od šoja žarometom najvišjega nogometnega nivoja. Kariero bo nadaljeval v italijanskem Lecceju.

Za novinca med italijansko elito bo Samuel Umtiti seveda velik ulov. Francoz se v klub, za katerega je še lani igral Žan Majer, seli kot posojen nogometaš Barcelone, ki naj bi nase še vedno prevzemala plačo 28-letnika. Slednji ima sicer s Katalonci pogodbo sklenjeno vse do leta 2026, na leto pa zasluži kar 20 milijonov evrov.

Nogometaš, ki je na svetovnem prvenstvu leta 2018 tvoril šampionski branilski tandem z Raphaelom Varanom, naj bi se za selitev v Lecce odločil v želji, da bolje spozna italijanski nogomet in si s tem razširiti obzorja, saj želi po karieri postati trener. Čeprav pri 28-ih letih še ne spada med veterane, se namreč njegova aktivna nogometna pot počasi končuje. Že vrsto let ima namreč Francoz hude težave s kolenom.

V Italijo naj bi Umiti prispel danes, ko bo opravil tudi zdravniške preglede in uredil še zadnje formalnosti pred selitvijo v Serie A.

Komentari

Vaš komentar