Svetovni splet se posmehuje novemu neuspehu Chelseaja

Nogomet 4. Feb 20237:50
FOTO: Guliverimages.

Nogometaši londonskega Chelseaja so v petkovem večeru znova ostali brez zmage v Premier ligi. Tokrat na domačem igrišču niso uspeli premagati novinca Fulhama (0:0) in ostajajo daleč od mest, ki ob koncu sezone vodijo v Ligo prvakov. Pomagale niso niti drage januarske okrepitve, kar danes zelo zabava uporabnike družbenih omrežij, ki se posmehujejo modrim iz Londona.

“Zapravili ste 325 milijonov funtov, pa še vedno ne morete premagati Fulhama,” so kot mantro ponavljali različni zabavni profili na družbenih omrežjih, ki se ne morejo načuditi dejstvu, da tudi s pregrešno dragimi okrepitvami Chelsea ni uspel streti precej manjšega in skromnejšega soseda.

Svoje je dodal tudi nekdanji nogometaš in danes najbolj priznani nogometni voditelj Gary Lineker, ki je na družbenem omrežju Twitter sarkastično zapisal: “Če bodo pri Chelseaju poleti zapravili resne denarje, potem bodo postali grožnja ostalim.”

Domiselno so navijači v zbadljivkah uporabili tudi znameniti stavek novinarja Fabrizia Romana: “Here we go!” Z njim namreč eden najbolje obveščenih nogometnih novinarjev oznanja dogovorjen prestop v svetu nogometa. In našel se je šaljivec, ki je na Twitterju zapisal, da so navijači Chelseaja v tej sezoni večkrat navdušeno slavili ob tem stavku, kot ob zmagi svojega kluba.

Na tnalu zbadljivk se je znašel tudi Mihajlo Mudrik. Ukrajinec je pred štirinajstimi dnevi navdušil ob svojem debiju proti Liverpoolu tokrat pa je bil z naskokom najslabši nogometaš na igrišču. V 45 minutah igre mu namreč ni uspelo storiti dobesedno ničesar koristnega za ekipo. Zamenjan je bil ob polčasu.

V težavah je tudi trener Londončanov Graham Potter, ki se je sicer v včerajšnjem večeru dvignil na lestvici. A ne na prvenstveni, pač pa na seznamu trenerjev, ki jim stavnice namenjajo največjo možnost, da bodo kot naslednji odpuščeni v Premier ligi. Na njej sicer še vedno premočno vodi West Hamov David Moyes.

Svoje je dodala tudi statistična nogometna Biblija Opta, ki je izračunala, da ima Chelseaja po novem remiju manj kot 3 % možnosti, da se ob koncu sezone uvrsti med štiri najboljše ekipe Premier lige in s tem ujame vozovnico v Ligo prvakov.

Komentari

Vaš komentar