Tabor Sežana v jesen s Kosičem

Nogomet 9. Sep 202121:18 > 21:25
Dušan Kosič je sprejel izziv v Sežani, foto: NK Tabor Sežana.

Dušan Kosič se po devetih mesecih vrača v Prvo Ligo Telemach, prevzel bo vodenje sežanskega Tabora, so sporočili iz kluba. Zamenjal bo Igorja Božiča, ki je na klopi sedel vsega 70 dni in v letošnji sezoni ekipo na sedmih tekmah popeljal do sedmih točk.

Dušan Kosič je nazadnje vodil Celje, s katerim je v sezoni 2019/20 presenetljivo osvojil naslov državnega prvaka. Klub je zapustil sredi lanske sezone, potem ko so bili Celjani jeseni daleč od forme, ki jih je popeljala do prvega državnega naslova v klubski zgodovini.

V svoji dosedanji trenerski karieri je sicer vodil še Krko, Olimpijo in Triglav. Precej izkušenj ima tudi iz reprezentančnega nogometa, kjer je v obdobju med leti 2013 in 2017 vodil slovensko reprezentanco do 17 let.

Z rdeče-črnimi je sklenil pogodbo do konca sezone 2022/23, so sporočili iz Sežane. “Izredno se veselim prihajajočega obdobja, saj bomo v klubu združili moči s trenerjem, ki ga sam izjemno cenim in spoštujem. Z Dušanom sva v preteklosti že sodelovala in ostala v stikih vse do danes, kar je bil tudi povod za sklenitev novega sodelovanja. Verjamemo, da smo s tem dobili osebo, ki nam bo pomagala pri nadaljnjem razvoju kluba,” je novico komentiral športni direktor kluba Davor Škerjanc.

Prvo priložnost za vodenje moštva bo imel že v nedeljo, v 8. krogu Prve lige Telemach, ko ob 15. uri Tabor gostuje pri Bravu. Ljubljančani so na drugem mestu lestvice, na sedmih tekmah pa so še neporaženi.

Komentari

Vaš komentar