Tabor znova neporažen, Bravo prvič brez Grabića do točke

Nogomet 5. Mar 202315:08
FOTO: Aleš Fevžer.

Nogometaši CB24 Tabora Sežane in Brava so se v 25. krogu Prve lige Telemach razšli z neodločenim izidom 1:1 (1:0).

Obračun ekip iz spodnjega dela lestvice se je končal z neodločenim izidom. Zasedba Dušana Kosića v spomladanskem delu še ni doživela poraza, strateg Brava Aleš Arnol pa je svoj prvoligaški debi v vlogi glavnega trenerja začel s točko. Je pa njegova ekipa brez zmage že od 16. kroga, kljub temu pa je na relativno varnem sedmem mestu s petimi točkami prednosti pred Radomljani in današnjimi tekmeci.

Po boljšem začetku Tabora so imeli gosti v deveti minuti izjemno priložnost, ko je bil David Flakus Bosilj v dvoboju ena na ena z Janom Koprivcem, a je bil sežanski vratar uspešnejši, v nadaljevanju akcije pa je zgrešil Martin Kramarič. V 41. minuti je Thadee Kaleba, ki je v prej omenjeni akciji žogo izbil z golove črte, pravočasno blokiral še strel Flakusa Bosilja.

V 25. minuti pa je Tabor sprožil prvi nevarnejši poskus, s plasiranim strelom je poskusil Adrian Zeljković, vendar je Matija Orbanić žogo ujel. Devet minut pozneje pa so Kraševci povedli, Sacha Marasović je najprej zgrešil žogo na vrhu kazenskega prostora, a je ta nekoliko srečno ostala pri njem, v drugo pa je Orbanića premagal po tem, ko je na poti proti golu žoga zadela še enega Bravovih branilcev in spremenila smer.

V drugem polčasu je v 50. minuti najprej Gašper Trdin poskusil z glavo, vendar Koprivec ni imel veliko dela, je pa Bravo po Kalebajevem vlečenju Matije Kavčiča dobil najstrožjo kazen. To je v 69. minuti izkoristil Martin Kramarič za 1:1 in svoj deveti gol sezone.

Pozneje je spet tudi Tabor bolj pogledal proti golu tekmeca, tako je med drugim v 74. minuti Adrian Zeljković od daleč žogo poslal čez gol, vendar ekipi v tem obdobju tekme nista bili posebej nevarni. V 85. minuti je zgrešil Flakus Bosilj, v 86. na drugi strani Nabil Khali, v sodniškem dodatku pa je še Luka Štor preslabotno streljal z glavo za še kakšno spremembo izida.

Tabor bo v 26. krogu v soboto gostoval v Mariboru, Bravo pa dan pozneje pri Radomljah.

Tabor Sežana – Bravo 1:1 (1:0)

Marasović 34. ; Kramarić 69. /11-m

KONEC TEKME!

85. minuta: Še druga priložnost Luke Šušnjare danes, obe je zapravil. A pri obeh je bil pred tem tudi v prepovedanem položaju.

74. minuta: Silovit strel Adriana Zeljkovića z razdalje je zletel za las prek vrat Brava.

71. minuta: Tabor je hitro poizkusil znova preiti v vodstvo, a je strel Fahda Ndzengueja z glavo zletel mimo vrat Brava.

69. minuta: GOOOOL! Martin Kramarič z bele točke! Thadee Kaleba je v kazenskem prostoru povlekel Matijo Kavčića in čeprav se je vse skupaj dogajalo precej stran od leta žoge, je sodnik Halilović pokazal na enajstmetrovko. Slednjo je mirno realiziral Kramarič.

65. minuta: V drugem polčasu spremljamo za zdaj predvsem veliko prekrškov. Sodnik Denis Halilović ima veliko dela. Pravih priložnosti v nadaljevanju ni.

ZAČETEK DRUGEGA DELA!

KONEC PRVEGA POLČASA!

34. minuta: GOOOOOL! Tabor vodi, strelec je Sascha Marasović! Žogo je v kazenski prostor podal Denisu Kuao, Marasović pa je najprej popolnoma zgrešil žogo, nato pa še enkrat udaril in ob pomoči branilcev Brava žogo poslal mimo Matije Orbanića.

Zadetek Marasovića

25. minuta: Živahen začetek se je spremenil v precej mirno nadaljevanje, igra poteka večinoma med obema kazenskima prostoroma.

9. minuta: Krasna priložnost za Bravo! David Flakus Bosilj je sam stekel proti Janu Koprivcu, a je izkušeni Primorec dobil obračun iz oči v oči, nato pa je žogo pred golovo črto atraktivno izbil Kaleba. Po odbitku je zgrešil še Martin Kramarič.

Priložnost Brava

ZAČETEK TEKME V SEŽANI!

Začetni postavi:

Tabor: Koprivec, Kouao, Ovsenek, Briški, Kaleba, Pabai, Marasović, Korošec (od 77. Halilović), Ad. Zeljković, Ndzengue (od 83. Khali), Šušnjara (od 90+1. Mahne Vatovec).
Bravo: Orbanić, Kavčič, Katinić, Jakšić, Španring (od 65. Trontelj), Trdin, Nsana (od 85. Štor), Bušnja (od 77. Selan), Kramarič, Kurtović (od 46. Svetlin), Flakus Bosilj.

Komentari

Vaš komentar