Tebas: Perez je psihološko ugrabil Barcelono

La liga 13. Sep. 202110:22
Delite:
Gualter Fatia/Getty Images

Predsednik Real Madrida Florentino Perez je v zadnjih letih "psihološko ugrabil" Barcelono, meni prvi človek La lige Javier Tebas.

Prvi človek španskega prvenstva ne skopari s kritikami na račun največjih klubov tekmovanja, ki ga vodi. Barcelono je kritiziral, potem ko je podprla idejo Reala za ustanovitev Superlige. Tiho ni ostal niti po košarici Reala in Barcelone, da podpišeta sporazum z ameriško investicijsko družbo CVC.

Javier Tebas je šel še korak dlje, ko je izjavil, da je ravno Florentino Perez prepričal Joana Laporto, da zavrne podpis sporazuma.

“Imam občutek, da je Barcelona “psihološko ugrabljena s strani Florentina, kot da ima kompleks inferiornosti. Florentino je zelo inteligenten, njegov generalni direktor Jose Angel Sanchez pa je najpametnejši človek v evropskem nogometu,” je dejal Tebas in nadaljeval: “Ves glamur in poznavanje materije so postavili naproti človeku, ki je bil izven nogometnega dogajanja več kot deset let. Barcelona je bila za sporazum vse dokler Real ni dejal, da ne želi. In potem se je vse obrnilo. Verjamem, da je vse to zelo povezano s Superligo in strategijo, ki ji Real sledi.”

Tebas meni, da bi bil scenarij, po katerem je Lionel Messi zapustil Barcelono, lahko tudi drugačen, v kolikor bi Katalonci pristali na sporazum s CVC.

Odhodu Messija bi se lahko izognili

“Temu bi se lahko izognili. Osebno sem govoril z Laporto. Pravzaprav bomo naslednjo sezono, ko se bo potegnila črta, videli, ali je lahko ostal ali ne. Zagotovo vem, da to ni bila odločitev finančne narave. Če se je Laporta dogovoril z Messijem, je to bilo zaradi tega, ker je bil pripravljen sprejeti CVC dogovor. Bil je za to, zato je tudi govoril, da se stvari dobro odvijajo. Dvakrat me je celo klical, da bi poskušal pospešiti celotno operacijo, ker je Messi postajal nervozen,” je pojasnil prvi človek španskega klubskega nogometa.

Odhod Messija pravzaprav ne predstavlja samo izgube za Barcelono, temveč celotno ligo.

“Tako kot takrat, ko so odšli Cristiano Ronaldo, Pep Guardiola ali Jose Mourinho. Vsi smo vedeli, da se bo to nekega dne zgodilo. Velika sreča je bila, ker smo imeli dva največja na svetu v naših dveh najboljših ekipah in si je La liga na ta način izborila svoje mesto v vetu. Morda je bil Messijev odhod še malo bolj boleč, ker osebno menim, da je najboljši nogometaš v zgodovini in si ni zaslužil, da odide na ta način, ne samo zaradi Barcelone, temveč celotne lige,” je sklenil Javier Tebas.

Komentari

Vaš komentar