Popoln mrk. Angleži bodo izginili z družabnih omrežij.

Nogomet 25. Apr 202116:13 > 17:35
Guliverimages

Facebook, Instagram in Twitter bodo prihodnji konec tedna za tri dni siromašnejši za celotno angleško nogometno srenjo. Angleške zveze, klubi, nogometaši in nogometašice bodo s tem opozorili na rasizem.

Premier liga, angleška nogometna zveza, ženska nogometna liga, sindikat igralcev in trenerjev ter še mnogi drugi so sporočili, da jih od prihodnjega petka do ponedeljka ne bo na nobenem izmed družabnih omrežij.

S tem želijo opozoriti na to, da se na Facebooku, Instagramu in Twitterju ne potrudijo dovolj za zaustavitev rasizma, zlorab in ostalih oblik diskriminacije.

“Nogomet prepoznava velik obseg in vrednost, ki ga v našem športu prinašajo družbene mreže. Ni dvoma, da je povezanost z navijači, ki so srce nogometa, ključna. Toda ta bojkot dokazuje, da se je angleški nogomet združil in opozoril na to, da morajo podjetja, ki kontrolirajo družabne medije, narediti veliko več, da izkoreninijo sovraštvo s svojih platform,” piše v zapisu, ki so ga skupaj objavili številni nogometni akterji z Otoka.

Bojkot bo trajal tri dni,  v tem času pa niti en igralec, igralka in organizacija, povezana z angleškim nogometom, na Facebooku, Instagramu ali Twitterju ne bo objavila ničesar, tako da bo prihodnje ligaško kolo minilo brez prisotnosti na družabnih omrežjih.