Tuchel se je tudi uradno poslovil od PSG-ja

Nogomet 29. Dec 202011:40
Foto: Getty images/Michael Steele

Francoski nogometni velikan Paris Saint-Germain je pet dni po prvih medijskih ugibanjih v torek tudi uradno prekinil sodelovanje z nemškim trenerjem Thomasom Tuchelom. Glavni in trenutno tudi edini resni kandidat za vroči stolček je Argentinec Mauricio Pochettino.

Po temeljiti analizi športnega dela se je Paris Saint-Germain odločil za prekinitev pogodbe Thomasa Tuchela,” so zapisali na klubski spletni strani.

Tuchel je PSG prevzel maja 2018, ko je zamenjal Unaija Emeryja. V svoji trenerski karieri je vodil še Borussio Dortmun in Mainz. Od Pariza se poslavlja pol leta pred iztekom pogodbe. Klub s francoske prestolnice je sicer na 127 tekmah popeljal do 95 zmag, velika črna pika pa ostaja neosvojena liga prvakov. V zadnji sezoni je sicer PSG zaigral v finalu, a tam klonil proti Bayernu iz Münchna.

Tuchel je prejšnjo sredo v intervjuju za Sport 1 ostro kritiziral del vodstva kluba, iz PSG-ja pa zagotavljajo, da to ni vplivalo na njihovo odločitev, ki so jo sprejeli že pred tem. Francoski mediji so sicer v času Tuchelovega delovanja v Parizu večkrat poročali o nesoglasjih z vodstvom in prvim zvezdnikom ekipe Neymarjem.

Francoski mediji so v zadnjem letu večkrat poročali o nesoglasjih med nemškim trenerjem in prvim zvezdnikom PSG-ja Neymarjem.

Časnik L’Equipe poroča, da bo ekipo v kratkem prevzel Mauricio Pochettino, nekdanji trener Tottenham, Southamptona in Espanyola. Italijan Massimiliano Allegri je po navedbah L’Equipe zahteval previsoko plačo.

PSG je trenutno tretja ekipa Ligue 1, a za vodilnim Lyonom zaostaja za vsega točko.

Komentari

Vaš komentar