Tvorec mariborskih uspehov ostal brez službe

Nogomet 10. Maj 202211:27 > 13:02 1 komentar
Z Zlatkom Zahovićem sta pri NK Maribor sodelovala vseh devet let. FOTO: Aleš Fevžer.

Ciprske trenerske epizode Darka Milaniča je konec. Primorski strateg, ki je na začetku sezone prevzel tamkajšnji Pafos, na klopi ciprskega prvoligaša ni ostal dolgo. Za nekdanjega trenerja Maribora je bil usoden včerajšnji poraz z Anorthosisom, Milaniča pa je s stolčka odžagal kar njegov nekdanji varovanec.

Včeraj zvečer se je Milaničev Pafos v 30. krogu ciprskega prvenstva udaril z Anorthosisom. Obračun je neposredno odločal v napetem boju za Evropo, v katerem so imeli nogometaši Anorthosisa dve točki prednosti pred Milaničevimi varovanci. Ta razlika je po včerajšnjem večeru narasla na pet točk, odločilni zadetek za zmago domačih (1:0) pa je v 72. minuti srečanja dosegel Blaž Vrhovec, ki je pozimi iz Maribora prestopil na Ciper in se podpisal pod svoj drugi zadetek med ciprsko elito.

Zgodovinski uspeh ni bil dovolj

Pri Pafosu po verjetno odločilnem porazu sezone niso izgubljali časa in Darko Milanič je postal preteklost kluba, ki domuje na stadionu Stelios Kyriakides. Pafos je trenutno na šestem mestu ciprskega prvenstva in bo zelo verjetno ostal brez Evrope, ki je bila pred sezono glavni cilj kluba.

“Darko Milanič z današnjim dnem ni več trener Pafosa. Zahvaljujemo se mu za velik prispevek k uspehom ekipe v tej sezoni, v kateri je kot prvi trener klub popeljal v play-off ciprskega prvenstva. Sicer se je odrezal odlično, a v klubu menimo, da je čas za iskanje drugih rešitev. Naši cilji sežejo višje od šestega mesta in verjamemo, da je to trenutek, ko moštvo potrebuje šok terapijo, da bi prvenstvo končalo na želenem mestu,” so zapisali pri ciprskem prvoligašu.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje