Uefa ne razmišlja o prestavitvi finala lige prvakov

Liga prvakov 1. Maj 202112:33 0 komentarjev
Ozan Kose/EuroFootball/Getty Images

Kljub slabi epidemiološki sliki v Turčiji zaradi pandemije koronavirusa Evropska nogometna zveza (Uefa) vztraja, da se finale lige prvakov 29. maja odigra v Carigradu.

Zaradi porasta koronavirusnih okužb v Turčiji so številni tuji mediji v zadnjih dneh poročali, da Uefa razmišlja o prestavitvi prizorišča za finale lige prvakov, ki ga bo 29. maja gostil Carigrad. K temu je bržkone pripomogla tudi odločitev turške vlade, ki se je zaradi slabe epidemiološke slike odločila za 14-dnevno zaprtje države.

A kot so za tiskovno agencijo AFP zatrdili pri Uefi, načrti za finalni dvoboj najmočnejšega evropskega klubskega tekmovanja ostajajo nespremenjeni. “Zaprtje države ne bo vplivalo na tekmo,” so dejali pri Uefi ,a pristavili da bo dvoboj na stadionu Ataturk v živo spremljalo zgolj omejeno število navijačev.

V Turčiji sicer v zadnjih tednih zaradi koronavirusa vsak dan v povprečju umre 350 ljudi, kar je več kot v preteklih dveh valih. V državi s 84 milijoni prebivalci so imeli v ponedeljek 37,312 covid-19 bolnikov, kar je največ v celotni Evropi. Pri Uefi so zato dodali, da bodo še naprej tesno sodelovali s tamkajšnjo nogometno zvezo in lokalnimi oblastmi, v upanju, da bo finale kar se da varno.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!