Uefa proti trem odpadnikom uvedla disciplinski postopek

Nogomet 12. Maj 202116:01
Predsednik Uefe Aleksander Čeferin. Foto: GEPA pictures/Mario Buehner

Evropska nogometna zveza (Uefa) je po poročanju različnih agencij proti Real Madridu, Juventusu in Barceloni sprožila disciplinski postopek, ker se ne želijo odreči superligi.

Pri Uefi so imenovali etične in disciplinske inšpektorje, njihova naloga pa bo preiskava projekta “tako imenovane superlige”. Kakšne bodo sankcije, še ni jasno, glede na Uefin statut pa se omenjajo tudi najhujše, to so izključitev iz sedanjih ali prihodnjih tekmovanj in za vodilne ljudi teh klubov prepoved delovanja v dejavnostih, ki so kakorkoli povezane z nogometom.

Pri organizaciji, ki jo vodi Slovenec Aleksander Čeferin, so sicer še dodali, da bodo nadaljnje informacije glede te zadeve javnosti posredovane pravočasno. S tem v Nyonu rešujejo položaj treh klubov – Reala, Barcelone in Juventusa, ki se superligi ne želijo odreči. Ostalih devet klubov ustanoviteljev – Arsenal, Liverpool, Chelsea, Manchester City, Tottenham, Manchester United, Atletico Madrid, Milan in Inter – ki so od ideje izstopili, so z Uefo minuli petek podpisali sporazum o ponovni vrnitvi pod Uefino okrilje.

Komentari

Vaš komentar