Umrl je nepozabni predsednik Palerma, ki je ljubil Slovence

Nogomet 1. Feb 202210:06 > 10:46 1 komentar
Maurizio Zamparini (1941-2022).

V 81. letu starosti je umrl Maurizio Zamparini, nekdanji predsednik italijanskih nogometnih klubov Venezie in Palerma, pri katerem je poskrbel za nakupe številnih slovenskih nogometašev, tudi Josipa Iličića.

Italijanski nogomet žaluje, danes je po Apeninskem polotoku zaokrožila žalostna vest, da se je za vedno poslovil Maurizio Zamparini, ki je v tamkajšnjem nogometu pustil globoko sled.

Italijanski poslovnež, ki ga pomnimo tudi po tem, da je bil vedno brez dlake na jeziku in je redno menjal trenerje v klubih, v katerih je delal, je umrl po bolezni, s katero se je boril dolgo časa.

V Palermo je pripeljal številne zvezdnike

Zamparinija, ki je bil star 80 let, pomnimo po vlogah predsednika Venezie in Palerma, pri katerem se je v spomin vtisnil tudi slovenskim nogometnim navdušencem.

Predsednik Palerma, ki je zdaj tretjeligaš, je bil v njegovih zlatih časih, ko je klub igral tudi v Evropi, skozi njegove vrste pa so šli številni odlični nogometaši, kot so Edinson Cavani, Javier Pastore, Paolo Dybala in tudi Josip Iličić.

Rad je nakupoval v Sloveniji

Zamparini je Iličića iz Maribora kupil leta 2010 iz Maribora, za njim pa so v Palermo, na čelu katerega je bil med letoma 2002 in 2018, prišli še Armin Bačinović, Jasmin Kurtić, Siniša Anđelković in Aljaž Struna.

Ob njegovi smrti sta se Zampariniju na družabnih omrežjih poklonila tako Iličić in Kurtić.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje