Uradno: Legenda Manchester Cityja končuje kariero

La liga 15. Dec 202112:47 > 12:54 1 komentar
Foto: REUTERS/Albert Gea via Guliverimages

Kar se je v medijih špekuliralo v zadnjih dneh, je dobilo svojo potrditev. Sergio Aguero se po težavah s srcem poslavlja od aktivnega igranja nogometa. Argentinec je največji pečat pustil v majici Manchester Cityja, nekateri njegovi mejniki pri sinje modrih bržčas še dolgo ne bodo preseženi.

“Zaključujem z aktivnim igranjem nogometa. To je zelo zahteven trenutek, odločil sem se zaradi svojega zdravja. Težave, ki so se začele pred mesecem in pol, mi onemogočajo igranje. Imel sem odlično zdravstveno oskrbo velikih profesionalcev, ki so mi svetovali, da naj preneham z igranjem,” je s solzami v očeh sporočil 33-letnik.

Ob slovesu so ga premagale solze. Rad je igral nogomet, rad je zabijal zadetke. V klubski karieri se jih je nabralo 379, od tega 260 v majici Manchester Cityja, s čimer je absolutni rekorder sinje modrih. Še 52 jih je dodal v različnih selekcijah Argentine, 41 v majici članske izbrane vrste gavčev.

V nadaljevanju govora se je Aguero zahvalil vsem pri Atletico Madridu, ki mu je kot 18-letniku ponudil priložnost za vstop v svet evropskega nogometa. Zahvalil se je tudi Barceloni in še enkrat poudaril, da gre za enega največjih klubov na svetu. Najlepše spomine pa je seveda ohranil na obdobje v sinje modrem dresu, nogometni navdušenci pa se bomo še posebej spominjali njegovega zadetka za zmago proti QPR-ju, s katerim je Manchester Cityju zagotovil naslov prvaka Premier lige v sezoni 2011/2012.

 

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje