Uradno: Maribor potrdil menjavo trenerja

Nogomet 2. Okt 202317:50 4 komentarji
Marko Šuler. Foto: Uroš Skaza

Naše informacije o tem, da Damir Krznar ni več trener Maribor, je slabe dve uri kasneje uradni potrdil tudi klub iz Ljudskega vrta.

“Po današnjem pogovoru smo skupaj sprejeli odločitev, da tako ne gre več naprej in da je treba povleči določene poteze v dobrobit kluba. Rešitve za izhod iz krize, s katero smo se soočili, ob dosedanjem načinu in vseh poskusih, nismo našli. Damir Krznar je vnesel veliko energijo v delo, v naš skupni projekt, kar pa, žal, ni prineslo želene rezultatske potrditve. Sporazumno smo se dogovorili, da se naše poti razidejo. Vse z namenom, da ekipo vrnemo na tirnice, ki sodijo k merilom našega kluba. Da zopet vidimo Maribor v boljši podobi, ki si jo vsi skupaj želimo,” je zamenjavo trenerja za klubsko spletno stran pojasnil športni direktor Marko Šuler in že zavihal rokave pri iskanju novega trenerja, ki bi klubu pomagal iz velike krize.

“Poiskali bomo rešitev, ki bo najboljša za izhod iz krize, v kateri smo se znašli. Z željo, da bi bil nov trener čim prej prisoten na treningih. Z iskanjem novega trenerja sem začel takoj, časovnica potrditve bo odvisna od različnih dejavnikov, a verjamem, da bomo hitro začeli novo, predvsem pa uspešnejše poglavje,” je dodal športni direktor.

Damir Krznar. FOTO: Uroš Skaza.

Krznar: Ostal bom navijač Maribora

Hrvaški strokovnjak Damir Krznar je na mariborsko klop sedel 16. avgusta 2022 in imel pogodbo do leta 2026, a rezultatska kriza je bila tako huda, da druge rešitve ni bilo. Interes, da se poti Hrvata in NK Maribor razidejo je bil po naših informacijah obojestranski.

“Neizmerno sem si želel, da bi bila naša zgodba uspešnejša in bi imela lepši konec. Žal se ni izšlo. Zavedam se, da je v trenutkih, ko ne gre, lažje zamenjati trenerja kot celotno moštvo. Takšen je nogomet, to je sestavni del našega posla. Ostaja obžalovanje, da nam ni uspelo, a bom nedvomno pomnil le prijetne trenutke. Ostal bom navijač Maribora tudi v prihodnje, saj mi je prirasel k srcu, kot klub in mesto. Rad bi, da bi Maribor našel moč, da pride do rezultatskega preobrata in bi navijači znova imeli razloge za zadovoljstvo,” je ob slovesu dejal Krznar, ki je Maribor vodil na 54 tekmah. Na mariborski klopi je zabeležil 27 zmag in 14 porazov.

Vrhunci tekme v Kidričevem, ki je odnesla Hrvata:

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje