Tokratni krizni ponedeljek v Ljudskem vrtu vendarle prinesel spremembe

Nogomet 2. Okt 202316:08 0 komentarjev
FOTO: Jure Banfi.

Preživel je poraz na večnem derbiju, preživel ničlo s Koprom, poraza proti Aluminiju ne bo. Novi intenzivni ponedeljkovi sestanki v Ljudskem vrtu so zaključeni. Epilog? Po naših informacijah Damir Krznar ni več trener vijolic!

Sedem prvenstvenih tekem, ena zmaga in padec na 5. mesto prvenstvene lestvice. V nogometnem Mariboru so že nekaj časa goreli alarmi, zdaj pa je povlečena tudi prva poteza, ki napoveduje velike spremembe v Ljudskem vrtu.

Tretji ponedeljek zapored so v pisarnah na Mladinski ulici intenzivno sestankovali. In tokratni epilog je drugačen, kot je bil v prejšnjih tednih. Damir Krznar ni več trener vijolic. Interes, da se poti Hrvata in NK Maribor razidejo je bil po naših informacijah obojestranski. Za zdaj ni informacij o tem, da bi bila vprašljiva tudi nadaljnja usoda športnega direktorja kluba Marka Šulerja.

Damir Krznar
Foto: Uroš Skaza

Da bi lahko poraz z Aluminijem prinesel spremembo na klopi štajerskega ponosa, je Krznar sicer nakazal že v razmišljanju po včerajšnji tekmi, ko je na vprašanje o iskanju rešitev in odgovorov na težka vprašanja dejal: ”To ni odvisno samo od mene. Bom pa še iskal odgovore in rešitve. Zagotovo mi trenutno ni lahko. Glede na vse težke trenutke, ki smo jih že doživeli, smo po tekmi z Radomljami videli luč na koncu tunela. Nova tekma je prišla hitro, morda bi morali nekoliko spremeniti začetno postavo, a pred tekmo ni bilo indikacij, da bi bili igralci preveč utrujeni. Mislim, da danes težava ni bila telesna pripravljenost, ampak pomanjkanje agresivnosti in borbenosti.”

Kakšna je bilanca Krznarja na klopi vijolic?

Damir Krznar je na klop Maribora sedel avgusta 2022. Njegova bilanca? Osvojeno 3. mesto v lanskem prvenstvu, poraz v finalu pokala proti Olimpiji, skupno pa 54 tekem na čelu vijolic, na katerih je 27-krat zmagal, 13-krat remiziral in 14-krat izgubil. Pogodbo z vijolicami je imel sicer Hrvat podpisano vse do leta 2026.

Foto: Jure Banfi

Kdo bo Krznarjev naslednik?

V isti sapi, ko se Krznar poslavlja od Ljudskega vrta, se poraja vprašanje, kdo bo njegov naslednik. Že nekaj časa se kot vnovična alternativa na klopi vijolic vsaj začasno omenja Radovan Karanović, nobena skrivnost pa ni, da si mariborska nogometna javnost želi vrnitev Anteja Šimundže. Je to realna možnost? Del odgovora bomo zagotovo dobili nocoj v oddaji Pod prečko, ko v studio Sportkluba prihaja ravno trofejni mariborski strateg …

Kakšna bo prihodnost Iličića?

Ob slovesu Krznarja se odpira tudi vprašanje, kaj to pomeni za nadaljevanje kariere Josipa Iličića. Slednji je bil na željo trenerja začasno umaknjen s treningov prve ekipe in trenira po individualnem programu. Bo zdaj 36-letnik znova del prvega moštva vijolic?

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!