Uradno: Mesut Özil končal kariero

Nogomet 22. Mar 202312:53
Julian Finney/Getty Images

Nemški nogometni zvezdnik Mesut Özil je tudi uradno potrdil, da se poslavlja od profesionalnega nogometa.

To, kar so že v začetku februarja poročali turški mediji, je danes 34-letni nemški nogometaš tudi potrdil na družbenih omrežjih. Mesut Özil po 17 letih končuje športno pot.

“Imel sem privilegij, da sem bil skoraj 17 let profesionalni nogometaš, toda v zadnjih tednih in mesecih, ko sem utrpel tudi nekaj poškodb, je postalo vse bolj jasno, da je čas, da zapustim veliki nogometni oder,” je svojo odločitev o končanju športne poti zapisal Özil.

“Šlo je za čudovito popotovanje, polno nepozabnih trenutkov in čustev. Rad bi se zahvalil svojim klubom – Schalkeju 04, Werderju Bremnu, Real Madridu, Arsenalu, Fenerbahčeju, Basaksehirju in trenerjem, ki so me podpirali, ter soigralcem, ki so postali moji prijatelji.”

Mesut Özil FOTO: Guliverimages.

“Posebno se moram zahvaliti družinskim članom in prijateljem. Bili so del moje poti od prvega dne in so mi dali toliko ljubezni in podpore, v dobrih in slabih časih. Hvala vsem mojim oboževalcem, ki so mi izkazali toliko ljubezni in to ne glede na okoliščine in ne glede na to, kateri klub sem predstavljal.”

Leta 2014 postal svetovni prvak

Otrok Schalkeja je v svoji karieri osvojil številne lovorike. Z Werderjem je osvojil nemški pokal. Z Realom je osvojil špansko prvenstvo, z Arsenalom pa je kar štirikrat dvignil lovoriko v pokalu FA. Leta 2020 je prestopil v Tručijo. Najprej je oblekel dres Fenerbahčeja, nazadnje pa je nosil dres Basaksehirja.

Bil je zelo pomemben člen tudi nemške izbrane vrste. Za elf je zbral 92 nastopov (23 zadetkov), leta 2014 z Nemčijo postal tudi svetovni prvak.

Najlepših deset zadetkov: