V angleškem nogometu aretacija zaradi sovražnega skandiranja

Nogomet 26. Nov 202311:02 0 komentarjev
FOTO: Profimedia

Policija v Angliji je na tekmi druge nogometne lige med Birminghamom in Sheffieldom Wednesdayjem aretirala dva navijača zaradi domnevnega sovražnega skandiranja do žensk, uperjenega proti glavni sodnici. Šlo naj bi za 17-letna navijača, je poročala nemška tiskovna agencija dpa.

Na tekmi je pod vodstvom novega trenerja Wayna Rooneyja z 2:1 slavila domača ekipa, a zmago je zasenčil incident z njenimi navijači, je poročala dpa.

Glavna sodnica Rebecca Welch, ki je januarja postala prva glavna sodnica na tekmi druge angleške lige, je po besedah policije bila tarča seksističnega in nestrpnega skandiranja. “Naši policisti so zaznali skandiranje in hitro ukrepali ter pridržali navijača, ki sta oba stara 17 let,” so sporočili iz tamkajšnje policijske uprave.

Tudi do petletna kazen

“Zaenkrat ostajata v priporu zaradi kršitve javnega reda in miru, v tem času pa se nadaljuje naša preiskava. Ne toleriramo nobene oblike sovraštva,” so dodal policisti.

Pri tem so iz policije navedli, da se je v Veliki Britaniji ravno v soboto začela 16-dnevna kampanja osveščanja javnosti o preprečevanju nasilja nad ženskami.

Navijači Birminghama pred tekmo; FOTO: Profimedia

Birmingham je pred tekmo sicer izdal opozorilo navijačem, naj se izogibajo sovražnemu skandiranju proti sodniški ekipi. V posebni objavi je klub navijače opozoril, da je Welch na eni izmed prejšnjih tekem v Birminghamu bila deležna seksističnega skandiranja, pri tem pa jim je zagrozil, da lahko zaradi tovrstnih dejanj prejmejo petletno prepoved obiska tekem.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!