V čakanju na okrepitev iz Nigerije Maribor pripeljal Hrvata

Nogomet 2. Avg 202219:27 0 komentarjev
Foto: NK Maribor

V klubskih pisarnah Maribora je danes zelo živahno. Potem, ko je Ljudskem vrtu v slovo pomahal Mirko Mutavčić, je Radovan Karanović že pozdravil novo okrepitev. Iz Slaven Belupa v vrste aktualnih prvakov prihaja napadalno usmerjeni vezist Marin Laušić.

21-letni Hrvat je podobno kot Ivan Brnić produkt Hajdukove nogometne akademije, v lanski sezoni pa je med hrvaško elito igral za Slaven Belupo. Za moštvo iz Koprivnice je v 1. HNL zbral 23 nastopov in dosegel dva zadetka ter prispeval še dve asistenci. Hrvaški mediji poročajo o tem, da je Laušić odlično začel lansko sezono, bil po izstopajočih predstavah s strani nekdanjega trenerja Olimpije Igorja Biščana vpoklican celo v mlado hrvaško reprezentanco, nato pa v drugem delu sezone precej poniknil in izgubil status prvokategornika pri lani sedmouvrščeni ekipi hrvaške lige.

V Ljudski vrt tako Hrvat po informacijah naših hrvaških kolegov prihaja po sporazumni prekinitvi pogodbe s hrvaškim prvoligašem, za mesto v udarni enajsterici vijolic pa se bo po odhodu Nina Žuglja boril predvsem z Markom Božićem in Rokom Kronavetrom.

Medtem še vedno ostaja nejasno, kakšen bo epilog prestopa Nigerijca Ishaqa Kayodeja Rafiuja iz kluba Rivers United v Maribor. Vijolice čakajo na uradna potrdila o prestopu, na govorice o tem, da krilnega napadalca ne bo v Ljudski vrt, pa se ne odzivajo.

“Marin lahko igra na različnih položajih in poskrbi za raznovrstnost, za novo dimenzijo ter dodaten zagon v zvezni vrsti. Imel je uspešno lansko sezono, v letošnji se je njegov status pri Slaven Belupu spremenil, zato smo izkoristili priložnost. Ima kakovost, potencial, delovni značaj, tako da smo sklenili dogovor, podpisali triletno pogodbo in se bo takoj priključil moštvu,” novinca predstavlja športni direktor Maribora Marko Šuler.