V Gorici popolnoma pogorel, a očetov denar mu odpira vrata Rijeke

Nogomet 10. Avg 202313:29 0 komentarjev
Steven Juncaj

Iz soseščine prihaja presenetljiva novica. V vrste kvarnerskega ponosa Rijeke se seli Steven Juncaj. Gre za nogometaša, ki je v minuli sezoni nosil dres Gorice, s katero je izpadel iz Prve lige Telemach. Tudi sicer se Američan v Sloveniji ni proslavil, a vseeno mu je uspel odmeven prestop, ki pa je verjetno povezan s finančnimi vložki njegovega očeta Georgeja Juncaja.

Januarja 2023 je ND Gorica obrnila nov list svoje zgodovine. Potem ko je Harija Arčona na mestu predsednika v lanski sezoni zamenjal Uroš Blažica, so v slovenskem Las Vegasu vrata odprli investitorjem iz ZDA.

V klub je tako prišel finančni kapital ameriškega poslovneža Georgeja Juncaja. Sledile so pričakovane okrepitve članskega moštva, del katerih je bil tudi Steven Juncaj, investitorjev sin, ki je v modro-beli dres prišel s skromnimi članskimi izkušnjami iz ameriške nižjeligaške ekipe Michigan Stars, lastnik katere je bil, kakopak, njegov oče George.

Juncaj se v Sloveniji ni izkazal. Na desetih tekmah ni dosegel zadetka, prispeval je le eno asistenco, ko je z glavo podaljšal žogo do Daria Kolobarića, ta pa je na tekmi proti Domžalam zadel z velike razdalje. Resnici na ljubo je goriška “desetka”, ki je bila zadolžena tudi za izvajanje večine prekinitev, na igrišču izgledala kar malce nerodno.

O igranju za Rijeko sanjal, odkar je bil otrok

Potem ko je z Gorico izpadel iz prve lige, pa je 25-letnik na presenečenje slovenske nogometne javnosti hitro našel svoj klub. In to kakšnega! Juncaj je postal član hrvaškega prvoligaša Rijeke, kjer bo slačilnico delil z občasnim slovenskim reprezentantom Dejanom Petrovićem. Nobeno presenečenje ni, da s kvarnerskim ponosom zdaj povezujejo tudi njegovega očeta, ki bo očitno v Reki našel nov nogometni projekt.

Juncaj je bil sicer že predstavljen kot novi nogometaš Rijeke, v predstavitvenem intervjuju pa je med drugim poudaril, da je od nekdaj sanjal o igranju za Rijeko. Njegov oče je namreč odraščal z jugoslovansko ligo, sam pa se je nato v klub zaljubil zaradi dejstva, da je v Detroitu odraščal blizu jezer, Rijeka pa je klub, ki domuje blizu vode. Takšnih je sicer na Balkanu še kar nekaj …

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!