V Gorici z novim pomočnikom še bolj diši po zlatih časih

Nogomet 8. Feb 202314:06
Foto: ND Gorica

V nogometni Novi Gorici je s prihodom ameriških investitorjev zavel veter sprememb. Te so se zgodile tudi v strokovnem štabu Mirana Srebrniča, ki mu bo odslej pri vodenju ekipe v pomoč nekdanji član Gorice Aleksandar Rodić.

Zgodba Aleksandra Rodića v majici Gorice je domala pravljična. Dres moštva iz severne Primorske je nosil dve sezoni in pod vodstvom Pavla Pinija v obeh osvojil naslov državnega prvaka. Napadalec, ki je devetkrat zaigral tudi za slovensko reprezentanco, se je nato preselil v Anglijo in oblekel dres Portsmoutha, v nadaljevanju kariere pa je igral tudi v Bolgariji, Turčiji, na Kitajskem in v Italiji.

Foto: SPS

Kot nogometaš se je vračal tudi v Slovenijo, najprej kot član Interblocka in nato še kot nogometaš Olimpije. Zdaj bo pri Gorici Milanu Srebrniču pomagal ekipo popeljati do obstanka med slovensko nogometno elito.

”Zelo sem vesel, da sem prišel nazaj. Pred leti sem pustil dober vtis, med drugim smo bili tudi dvakrat prvaki. Zadovoljen sem, da bom pomočnik Miranu Srebrniču, celoten trenerski štab se pozna med sabo, igrali smo skupaj. Upam, da bomo z dobrim delom naredili velike stvari,” je za spletno stran kluba ob prevzemu nove vloge razmišljal Rodić.

Komentari

Vaš komentar