V Helsinkih v iskanju forme, ki jih je krasila spomladi

Nogomet 29. Jul 20219:41 > 9:44 0 komentarjev
NK Domžale
Domžale v 2. krogu kvalifikacij proti Honki.

Domžale danes ob 18. uri v Helsinkih na Finskem čaka povratna tekma drugega kroga kvalifikacij konferenčne lige proti Honki Espoo. Tekmeca sta se na prvem dvoboju razšla z izidom 1:1. "Smo kvalitetnejši, kar moramo potrditi na igrišču,“ je prepričan vratar Domžal Ajdin Mulalić.

Po remiju pred dobrim tednom dni nogometašem Domžal napredovanje v tretji krog kvalifikacij konferenčne lige vodi le zmaga. V primeru takšnega scenarija bi znova potovali na sever Evrope, saj bi bil njihov tekmec boljši iz dvoboja med islandskim Hafnarfjördurjem in norveškim Rosenborgom, ki je prvo tekmo v gosteh dobil z 2:0.

Odpraviti nepravilnosti s prve tekme

A pred tem bo moral slovenski predstavnik v Helsinklih preskočiti Honko Espoo, ki se je v Športnem parku izkazala za zelo dostojnega nasprotnika. Finska ekipa je bila sicer večji del dvoboja v podrejenem položaju, a se dobro branila, na svoje priložnosti potrpežljivo čakala iz protinapadov. V mnogih pogledih je njihova igra spominjala na prvega letošnjega nasprotnika Domžal Swift Hesperange, ki je igralcem trenerja Dejana Djuranovića povzročal nemalo preglavic.

“Že pred prvo tekmo smo vedeli, da ne bo enostavno in da je Honka dobra ekipa z dobrimi posamezniki. Naredili smo analizo, pogledali, kaj smo počeli dobro in kje smo delali napake. Z dobrimi rečmi moramo nadaljevati, slabe pa popraviti. Če nam uspe odpraviti nepravilnosti s prve tekme in bomo igrali na enak način, se nam nasmiha dober rezultat,“ poudarja vratar Domžal Ajdin Mulalić, ki sicer priznava, da ekipa v primerjavi s predstavami v spomladanskem delu še ni na želelni ravni.

“Lani smo na koncu sezone igrali zares dobro, sedaj se morda čuti, da smo še vedno v krču. A mislim, da z vsako odigrano tekmo rastemo in smo boljši. Verjamem, da bomo tako nadaljevali in bomo hitro ujeli ritem, ki smo ga imeli konec minule sezone,“ še dodaja 26-letnik.

Deževna vremenska napoved dober znak

Moštvi se bosta sicer danes pomerili na Bolt Areni, ki ima umetno travnato podlago. Z njo so se Domžalčani pobližje spoznali včeraj, ko so na stadionu opravili prvi trening.

“Igramo na umetni travi, kar bo za nas zagotovo nekaj novega. Menim, da bomo v sicer zelo kratkem času dobili ustrezen občutek. Tako kot so se Finci spoprijeli z našo naravno površino, tako se moramo mi odzvati na njihov teren. Vremenska napoved pravi, da bo padlo kar nekaj dežja. To je zagotovo dober znak, saj bo zaradi tega žoga hitrejša, nam pa to ustreza,” je po prihodu v Helsinke dejal branilec Andraž Žinič.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!