V Ljudskem vrtu predstavili “novo rešitev za prihodnost”

Nogomet 12. Okt 202212:32 0 komentarjev
Altin Kryeziu
Altin Kryeziu (Foto: NK Maribor)

V Ljudskem vrtu so pred sobotnim derbijem z Olimpijo predstavili novo okrepitev. Mariborčanom se je pridružil 20-letni nogometaš Altin Kryeziu.

“Nova rešitev za prihodnost” so na spletni strani nogometnega kluba Maribor zapisali ob podpisu pogodbe z mladim reprezentantom Kosova Altinom Kryezio. Dvajsetletni vezist je z državnimi prvaki sklenil dogovor do konca sezone 2023/24, po besedah športnega direktorja Marka Šulerja pa bo zapolnil vrzel, ki je nastala zaradi daljše odsotnosti poškodovanega Aleksa Pihlerja.

“Na kadrovskem področju pripravljamo tudi zadeve za prihodnost, iščemo nove rešitve. Pri Altinu se je pojavila priložnost, ki se jo je splačalo izkoristiti. Gre za mladega igralca z reprezentančnimi izkušnjami, ki mu je vmes že uspel tudi prestop v tujino,” je dejal Šuler.

Čeprav Kryeziu nastopa za Kosovo, pa je rojen v Kranju. Prve nogometne korake je napravil pri tamkajšnjem Triglavu, poleti leta 2019 pa se je preselil v Italijo. Preden se je v spomladanskem delu pretekle sezone vrnil na slovenske zelenice in kot posojen igralec zaigral za Tabor Sežano, je mladi nogometaš oblekel tudi majico Torina in Spala.

V zadnjih tednih treniral s Triglavom

“Ni neznanka, spoznali smo ga tudi na slovenskih igriščih in skušali bomo nadgraditi potencial, ki ga premore. Lahko zapolni nekaj mest v zvezni vrsti, predvsem v defenzivnem delu,” je za mariborsko spletno stran še pristavil Šuler in poudaril, da je ekipa trenerja Damirja Krznarja potrebovala “novo moč, svežo kri”.

“Prišel sem se dokazovat, verjamem, da bodo izkušnje, ki sem jih pridobil v Italiji, zame zelo koristne. Nisem še ustrezno pripravljen, a začenjam novo zgodbo z velikim motivom. Ko sem se po igranju v Sežani vrnil v Torino, sem opravil priprave s članskim moštvom, potem je bil sklenjen dogovor o sporazumni prekinitvi pogodbe. V zadnjih tednih sicer nisem igral, a sem treniral s Triglavom in verjamem, da bom kmalu dosegel želeno stopnjo pripravljenosti za priključitev k moštvu v nadaljevanju sezone,” je ob prestopu povedal Kryeziu.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!