V Madridu duhove bori obešena lutka zvezdnika Real Madrida

Nogomet 26. Jan 202315:39
Vinicius Junior je bil spet tarča napadov navijačev Atletica. FOTO: Guliverimages.

Pred današnjim velikim madridskim derbijem med Realom in Atleticom v španskem pokalu duhove buri lutka, oblečena v dres zvezdnika Reala Viniciusa Juniorja, ki je ponoči visela z enega od mostov v Madridu. Odzvali so se tako pri Atleticu kot v vodstvu španske lige.

Danes zvečer, ob 21. uri, se bosta na stadionu Santiago Bernabeu v četrtfinalu španskega pokala pomerila velika madridska tekmeca Real in Atletico Madrid Jana Oblaka. Rivalstvo med tema kluboma je veliko, včasih pa presega meje dobrega okusa.

To se je zgodilo tudi tokrat, ko je z enega od mostov v Madridu visela lutka, oblečena v dres Viniciusa Juniorja, ob njej pa pripis: ’’Madrid sovraži Real!’’

Ta dogodek, za katerim seveda najverjetneje stojijo navijači Atletica, so že obsodili pri vodstvu španske la lige in zapisali: ’’Odločno obsojamo kakršnokoli sovraštvo, ki mu v nogometu ni prostora. Kot vedno bomo zadeve preiskali in skušali ugotoviti, kdo je odgovoren za to dejanje in poskrbeli, da bo zato odgovarjal.”

Oglasili so se tudi pri Atleticu

“Takšna dejanja so sramota za današnjo družbo. Obsojamo vsakršne dogodke, ki posegajo v dostojanstvo oseb ali institucij. Rivalstvo med kluboma je veliko, a med nami vlada tudi spoštovanje. Nihče, ne glede na barvo kože ali njegovo poreklo, si ne zasluži kakršnihkoli žaljivk. Vsi se moramo truditi, da se temu izognemo. Storilca ali storilcev tega gnusnega dejanja ne poznamo, a njegova anonimnost ne zmanjšuje njegove odgovornosti. Upamo, da bo odgovornim uspelo ugotoviti, kaj se je zgodilo,” pa so v objavi, ki so jo v javnost poslali danes, zapisali pri Atleticu.

Septembra je bil tarča rasizma

Mladi brazilski napadalec Vinicius Junior, ki je v tej sezoni dosegel že 11 golov, je bil na zadnjem madridskem derbiju, ki se je sredi septembra na stadionu Atletica v prvenstvu končal z zmago Real Madrida, sicer tarča rasizma. Navijači Atletica so ga namreč ozmerjali z opičjimi vzkliki.

Komentari

Vaš komentar