V Mariboru se po bolečem porazu obetajo spremembe

Nogomet 23. Okt 20227:42 0 komentarjev
Foto: Jure Banfi

Za nogometaši Maribora je še en nogometni večer za pozabo. Aktualni prvaki so v praznem Ljudskem vrtu doživeli boleč poraz proti Domžalam (0:3) in se še dodatno oddaljili od vrha lestvice. Takoj po tekmi je kapetan Martin Milec zelo iskreno priznal, da trenutno v vijoličastem taboru nič ni tako, kot bi moralo biti. Na svoje varovance je bil še kako jezen tudi trener Damir Krznar.

Mariborska barka se je ob včerajšnjem gostovanju Domžal iz minute v minuto bolj potapljala. Prvo luknjo v njen trup je v prvem polčasu zadal nekdanji član vijolic Mirko Mutavčić, ki je krasno zadel po sijajni uigrani akciji s prekinitve. Takoj na začetku drugega polčasa je sledil rdeči karton Gregorja Sikoška, nato še zadetek Jošta Piška, nadaljevalo se je z izključitvijo Roka Kronavetra in dokončno kapitulacijo po golu Arnela Jakupovića.

“Slabo, kaj naj rečem. Nimam več besed. To enostavno ni več Maribor. Ne vem, ali je to naša realnost. Nimamo kvalitete, nimamo ´ jajc ´. Težek poraz. Takoj po rdečem kartonu smo dobili zadetek za 2:0 in potem je težko. Po takšnem porazu ni enostavno zbrati misli. Določeni se bomo morali zamisliti nad sabo in se vprašati, ali je to dovolj za ta grb ali ne,” po tekmi razočaranja ni skrival kapetan vijolic Martin Milec.

Vrhunci tekme med Mariborom in Domžalami (0:3)

Kriza je realnost Maribora

Maribor je zdaj v nizu treh zaporednih porazov, čakata pa ga še tekmi s Celjem in Muro, pred katerima so vijolice znova v spodnjem delu prvenstvene razpredelnice. V nogometnem mestu ob Dravi se bodo morale stvari zelo hitro spremeniti, če vijolice ne želijo potoniti še globje.

“Realnost je takšna, da smo v krizi. Da smo zelo slabi. Samo upam, da bomo nekako splavali iz tega,” še dodaja Martin Milec.

foto: Jure Banfi

Krnzar: Nesprejemanje kritike nadrejenega zahteva posledice

Damir Krznar je tekmo spremljal zelo mrkega obraza. Kako tudi ne, večina potez njegovih varovancev je bila slabih, kar so Domžalčani znali s pridom izkoristiti. Dva rdeča kartona, nerazumljiv umik v živem zidu ob prostem strelu Jošta Piška in nasploh govorica teles nogometašev Maribora, vse to je nekaj, kar lahko zelo skrbi stratega vijolic.

Grmelo je v slačilnici zaradi te situacije, kot zaradi prvega gola. Ob vsaki prekinitvi namreč zahtevam visok skok s strani zidu, tokrat pa so se zgodila nekatera nespoštovanja določenih dogovorov in postavitev. Zaradi tega bodo sledile kazni. Da ne bo nesporazumov, odgovornost je najprej moja. Jaz sem tisti, ki ga igralci niso izpoštovali. Prav tako pri drugem rdečem kartonu. Ni bilo potrebe izzvati sodnika, da pri določenih situacijah pokaže manjšo naklonjenost. Roku sem rekel, naj se umiri. Ni bilo potrebe po vmesnih razpravah in zgodilo se je, kar se je. To je nesprejemanje kritike nadrejenega, kar zahteva posledice,” poudarja Krznar.

Foto: Jure Banfi

Dejstvo je, da se bodo v naslednjih dneh v Ljudskem vrtu zgodile določene spremembe. Toda za razliko od začetka sezone, ko se je poslovil trener Radovan Karanović, bodo očitno tokrat posledice na svojih plečih občutili igralci.

“Poskušali smo že na različne načine, a pravega odziva nismo dočakali. Vse, kar še preostane, je finančna kazen. Glave so vroče, ne bi želeč preveč govoriti takoj po tekmi, a zagotovo ne bo ostalo brez posledic. Gre pa za zadeve, ki jih bomo reševali znotraj štirih klubskih sten. Zdaj potrebujemo veliko mirnosti, pameti, da moštvo ‘resetiramo’. Zagotovo bo nekaj bolečih rezov, brez katerih v takšnem trenutku ne gre. Nedvomno gre za krizni trenutek, krizno situacijo, s kriznimi odločitvami, ki včasih niso prijetne,” še priznava trener Maribora.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!