V mojem času se je nogomet igral zaradi ljubezni, ne denarja

Nogomet 11. Okt. 202110:44
Delite:
Paolo Bruno Getty Images Sport

Francesco Totti bo v zgodovino ostal zapisan kot nogometaš, ki je celotno kariero preživel pri Romi. Tokrat je britanski Guardian spregovoril o razliki nekdanjega in sedanjega nogometa, a tudi ponudbah, ki jih je imel na mizi.

“Jaz sem začel igrati nogomet v nekem drugem času. Takrat je bil nogomet drugačen, poln strasti in ljubezni do navijačev. Lahko mi je bilo igrati za ekipo, za katero sem navijal od nekdaj. Biti 25 let v enem klubu, ni mala stvar. Da bi postali kapetan, eden od najpomembnejših igralcev v ekipi, morate vedno biti pripravljeni. Težko je primerjati moj čas v nogometu in to. Danes je nogomet bolj posel, ki ti sporoča, da greš tja, kjer lahko največ zaslužiš,” meni Francesco Totti.

Princ Rima je odkril, da je kot mladenič razmišljal, da bi odšel v Milano, ki ga ja v svoje vrste vabil, ko je štel komaj 12-let. “Milan je bil takrat najbolj vznemerljiva ekipa, ki sem jo kdajkoli gledal, morda edina, za katero sem sanjal, da bom igral. Vedno je bila moja odločitev, kje bom nadaljeval kariero. Čeprav sem bil zelo mlad, sem vedel, kje bom igral v prihodnosti in to je bila Roma.”

Leta 2006 je bil Totti samo korak oddaljen od prestopa v Real. “Seveda sem razmišljal o ponudbi Reala. To je bil edini klub, v katerega bi lahko odšel iz Rome. Dolgo sem razmišljal, toda iskreno sem poslušal srce in ostal v Romi. To so nekatere stvari, od katerih ne morete pobegniti. Izkušnja izven Italije bi lahko bila dobra za mene in mojo družino, toda Roma je bila za mene najpomembnejša,” je pristavil Francesco Totti, eden zadnjih romantikov v svetu nogometa.

Komentari

Vaš komentar