V pol leta od klopi Olimpije do milijonskega prestopa

Nogomet 31. Jan 202319:47
Nik Prelec v dresu mlade slovenske reprezentance. FOTO: Jure Banfi.

Nik Prelec se le po polovici leta seli iz Avstrije, WSG Tirol pa je z njim zaslužil lepo vsoto denarja. Za več kot milijon evrov 21-letni slovenski napadalec prestopa v drugo italijansko ligo, okrepil je Cagliari. Klub je prestop tudi uradno potrdil.

WSG Tirol je popustil pod pritiskom Cagliarija in pristal na prodajo Nika Prelca, s katerim bodo Avstrijci zaslužili 1,3 milijona evrov odškodnine in v prihodnosti, v primeru nekaterih izpolnjenih bonusih, ta zaslužek morebiti še povečali.

21-letni slovenski napadalec je podpisal dolgoročno pogodbo do leta 2026 z možnostjo podaljšanja za eno leto. Avstrijo nogometaš, ki je v drugi polovici prejšnje sezone igral za Olimpijo, a tam ni dobil prave priložnosti (zgolj 160 minut igre v 11 nastopih), zapušča po vsega 15 nastopih, v katerih je dosegel šest golov.

“Cagliari z veseljem sporoča, da je od WSG Tirola odkupil Nika Preleca. Slovenski napadalec je podpisal pogodbo do leta 2026,” so v izjavi za javnost zapisali Italijani.

Sloviti trener in stara znanca iz SNL

Mladi slovenski reprezentant odhaja v klub, na klopi katerega sedi uveljavljeni italijanski trener Claudiro Ranieri, ki je leta 2016 Leicester City senzacionalno popeljal do naslova angleškega prvaka, je trenutno na šestem mestu drugoligaške prvenstvene lestvice, ki ob koncu sezone prinaša mesto v četrtfinalu play-offa za uvrstitev v serie A (prvouvrščeni moštvi se tja uvrstita neposredno, medtem ko se tretje in četrtouvrščeni ekipi uvrstita v polfinale play-offa).

Mladi slovenski napadalec bo po novem sodeloval s Claudiom Ranierijem. FOTO: Guliverimages.

Cagliari, ki se želi čim prej vrniti v elitno serie a, iz katere je po šestih letih neprekinjenega igranja v njej izpadel v prejšnji sezoni, ima nekaj težav v napadu.

Na 22 tekmah je dosegel le 27 golov. Zanimivo, njegov najboljši strelec, ki je dosegel osem golov, je Gianluca Lapadula, ki je pred leti igral za Gorico v prvi slovenski ligi.

Pri Cagliariju najdemo še enega starega znanca slovenskih zelenic, Antoina Makoumbouja, ki je tja lani prišel iz Maribora za več kot dva milijona evrov.

Francoski vezist se je v Italiji dobro znašel. Odigral je 21 od 22 prvenstvenih tekem, od tega 18 v začetni enajsterici.

Osmi Slovenec v italijanski drugi ligi

Prelec bo osmi Slovenec v italijanski serie B. V prvi polovici sezone je bilo v njej sedem njegovih rojakov. Žan Majer je zbral 19 nastopov za Torino, Leo Štulac 11 za Palermo, Žan Žužek štiri za Bari, Dejan Vokić dva za Benevento, Aljaž Tavčar dva za Ascoli in Aljaž Struna enega za Perugio. Član italijanskega drugoligaša je tudi vratar Rok Vodišek, ki pa za Genoo v tej sezoni ni odigral niti minute.

Komentari

Vaš komentar