V Sežani sprejeli odločitev glede prihodnosti Dušana Kosića

Nogomet 26. Okt 202216:59 0 komentarjev
Foto: Jure Banfi

Sežanski Tabor je v nedeljo proti Muri vknjižil še osmi poraz v sezoni in je z eno samo zmago na dnu lestvice Prve lige Telemach. Po tekmi je trener Kraševcev Dušan Kosić napovedal pogovore o prihodnosti prve ekipe rdeče-črnih. Športni direktor Davor Škerjanc je za Sportklub odločno poudaril, da Ljubljančan še uživa njegovo zaupanje.

Ena zmaga, pet remijev in osem porazov. Le 9 doseženih zadetkov in kar 25 prejetih oziroma najslabši napad in obramba lige. Osem točk in zadnje mesto na lestvici. To je zelo skromna bilanca uvoda sezone sežanskega Tabora. Trener Dušan Kosić je že večkrat priznal, da so njegove ambicije na klopi češnjic precej višje kot je vnovičen boj za obstanek v ligi. V pogovoru za oddajo Pod prečko pa je med vrsticami namignil, da se bo po novem porazu o svoji prihodnosti pogovoril z vodstvom kluba.

“V Sežani se počutim dobro, dobro tudi treniramo, kar glede na rezultate ni samoumevno. Sam se ne bom predal, sem pa odprt za pogovore, da najdemo rešitev. Razumem gnev navijačev, ki skačejo po tribuni. Zgolj kritiziranje brez iskanja rešitev … to je najlažje. Poizkušam povezati stvari, čakam, da se vrnejo poškodovani igralci ter da se nekateri drugi optimalno pripravijo. Potem bomo imeli kompletno ekipo in bomo verjetno izgledali drugače,” je po porazu z Muro (0:4) razmišljal državni prvak s Celjem v sezoni 2019/2020.

Dušan Kosić čim prej potrebuje dvig rezultatske krivulje.

Škerjanc: Ne vlečemo potez, ki bi še dodatno razburkale klub

Davor Škerjanc je že ob nekaterih prejšnjih rezultatskih krizah poudaril, da trdno stoji za delom Dušana Kosića in da v Sežani ne vidi primernejšega trenerja za delo s prvo ekipo rdeče-črnih. Tudi v tem obdobju ne razmišlja prav nič drugače.

“V načrtu nimamo nobenih sprememb. V tej zgodbi smo skupaj in skupaj bomo vztrajali naprej. Vidimo luč na koncu tunela. Stopiti moramo skupaj in preživeti težke trenutke. Vemo, zakaj smo v tej situaciji in krivda ni zgolj na trenerju. V jesenskem delu smo se posvetili finančni stabilizaciji in ker je to prioriteta, trpi rezultat. Ker nismo želeli ogroziti poslovne stabilnosti, nismo pripeljali enega ali dveh nogometašev, ki bi jih morda potrebovali. Zdaj ostajamo mirni in ne vlečemo potez, ki bi razburkale delovanje kluba,” odločno poudarja Davor Škerjanc.

Foto: Uroš Skaza

Tabor v prihajajočem krogu čaka izjemno pomembna tekma, saj v soboto na Kras prihajajo Radomlje, neposreden tekmec v boju za obstanek.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!