V Stožicah je bilo napeto, Skender odgovoril navijačem

Nogomet 20. Mar 202218:33 > 18:57
Dino Skender zahteva izplačilo pogodbe, ki so jo z njim v klubu predčasno prekinili.

Navijači Olimpije so ob novem razočaranju, remiju z 1:1 v Domžalah, že med tekmo skandirali trenerju Dinu Skenderju in zahtevali njegov odhod. "Ne bom odšel, šele začel sem," je Hrvat, ki se je v Stožice vrnil oktobra lani, odgovoril nezadovoljnim navijačem. Ti so po tekmi sicer prišli pred garderobo Olimpije.

“Skender, adijo!’” so Green Dragons, najzvestejši navijači Olimpije, prepevali praktično od prve do zadnje minute današnje tekme proti Domžalam.

Dino, Dino, ko te j***, Olimpija boljša je brez tebe!” pa se je iz njihovih ust zaslišalo v drugem polčasu.

Ko smo že pri tem, skandiranju proti hrvaškemu trenerju se je pridružila tudi preostala peščica gledalcev, ki so sončno nedeljsko popoldne izkoristili za obisk spet porazno praznih Stožic.

S kritikami navijačev se ne obremenjuje

“Nikamor ne mislim oditi. To je šele začetek. Ne želim komentirati skandiranja navijačev. Lahko povem le to, da imajo pravico izražati svoje mnenje, na moje delo pa ne vplivajo. Meni je najpomembneje, da moji nogometaši verjamejo v moje delo. Vemo, kje smo. Seveda si želimo višje, ampak imeli smo veliko nesreče in zdaj smo, kjer smo. Nimam nič proti temu, da ljudje izražajo nezadovoljstvo, a o tem ne bom govoril. Mi smo šele na začetku našega projekta,” je vzklike navijačev Olimpije na tiskovni konferenci po tekmi komentiral Dino Skender.

V svojem drugem mandatu v Stožicah je Hrvat zbral 7 zmag, 5 remijev in 5 porazov.

“Za nami je zelo pestro obdobje. V tekmo smo šli pod psihozo, bilo je dosti strahu. Želeli smo odigrati defenzivno organizirano, čvrsto in kompaktno. Prihajati smo želeli v situacije, da pretimo proti nasprotnikovemu golu. Da si ne bomo povzročali težav, kot smo si jih na zadnjih tekmah. Fantje so se držali načrta. Iz minute v minuto smo bili bolj samozavestni, potem smo prišli tudi do vodstva in bili videti dobro. Nato se je zgodil rdeč karton, po katerem smo se morali braniti in na žalost prejeli gol. Na koncu na žalost nismo izpolnili našega edinega cilja. To je bila zmaga,” se je razgovoril trener Olimpije, ki ima zdaj že sedem točk zaostanka za vodilnim Mariborom.

“Naš cilj je bil, da postanemo prvaki. Ali je to realno ali ne, ne vem, si pa tega še vedno želimo. Čeprav se sliši čudno, bomo, dokler imamo možnosti, verjeli. Predali se ne bomo. Ko sem prišel, smo bili peti. Zdaj smo tretji. Ne bom rekel, da je pravljično, a tudi katastrofalno ni. Na zadnjih dveh tekmah pred današnjo smo odigrali en slab polčas, pa nismo osvojili niti ene točke. Tudi danes nismo imeli sreče. Smo pa pokazali karakter. Lahko si pogledamo v oči,” je po tekmi govoril Skender in se še enkrat dotaknil nezaupanja navijačev.

Navijači po tekmi prišli pred garderobo Olimpije

“S kritikami na moj račun se ne obremenjujem. Kot sem rekel, vsak ima pravico do svojega mišljenja, sem pa profesionalec in se s tem, kar se dogaja izven ekipe, ne morem ubadati. Ne smem si dovoliti, da bi me ponesla čustva. Ne bom se predal. Ni teorije, da bi se,” je dal Skender vedeti, da s klopi Olimpije samovoljno ne namerava oditi.

Povprašali smo ga tudi, kaj se je dogajalo v hodnikih Stožic po tekmi. Navijači Olimpije so namreč prišli do garderob in zahtevali pogovor.

Aljoša Matko pravi, da se z navijači ni zgodilo nič takšnega.

“Nekaj se je na hodniku dogajalo, bil sem blizu, a sam se nisem pogovarjal z nikomer. Fantje so se prišli pogovarjati z igralci. Kaj se je dogajalo, iskreno ne vem,” je povedal Skender, medtem ko je ob njem na novinarski konferenci sedel napadalec Aljoša Matko. Kaj je o vročem dogajanju po tekmi povedal on?

“Nič takšnega se ni zgodilo. Povsem normalno. Navijači so prišli in nam povedali svoje. Mi smo jih poslušali in to je to. O čem so govorili, pa ne bi razpredal govoril. Naj to ostane med nami,” je povedal nogometaš Olimpije, ki je navijače sicer pohvalil.

“Nas, nogometaše, so od prve do zadnje minute podpirali. Korektno so navijali za nas. Kaj imajo proti nekaterim drugim osebam v klubu, pa ne vem. Nas podpirajo. To so nam prišli tudi povedati,” je Matko nehote razkril vsaj delček pogovora z vse bolj nezadovoljnimi najzvestejšimi navijači Olimpije, ki jih je bilo tokrat v Stožicah kakšnih 50. Ne veliko, a ob zares skromnem obisku, na največji slovenski nogometni stadion je prišlo krepko pod tisoč gledalcev, so močno izstopali.

Komentari

Vaš komentar