Ko Tina Maze preigrava Aleksandra Čeferina

Nogomet 1. Okt 202119:33 > 22:17 0 komentarjev
Maze Čeferin
Aleksander Čeferin in Tina Maze. Foto: Uroš Skaza

Redko se zgodi, da se na enem mestu, v tem primeru na stadionu v ljubljanskih Stožicah, zbere toliko športnih zvezd z različnih vetrov. Na zelenici so žogo brcali Tina Maze, Luis Figo, Robbie Keane, Zvonimir Boban, Robi Kranjec in tudi predsednik UEFE Aleksander Čeferin. Srečanje med zasedbama UEFA in OKS, ki je bilo odigrano za projekt Botrstvo v športu, je trajalo dvakrat po 30 minut, z izidom 4:3 ga je dobila ekipa Mednarodne nogometne zveze .Najbolj pomembno pa je, da je bilo zbranih 120.000 evrov.

Foto: Uroš Skaza
Miran Pavlin. Foto: Uroš Skaza
Milivoje Novaković. Foto: Uroš Skaza
Foto: Uroš Skaza
Foto: Uroš Skaza
Luis Figo je prepričan, da je superliga mrtva črka na papirju. Foto: Uroš Skaza
Maxwell. Foto: Uroš Skaza
Robbie Keane. Foto: Uroš Skaza
Aleksander Čeferin. Foto: Uroš Skaza
Tina Maze v družbi predsednika NZS Radenka Mijatovića. Foto: Uroš Skaza
Miro Cerar, Janja Garnbret in Zoran Janković. Foto: Uroš Skaza
Aleksander Čeferin. Foto: Uroš Skaza
Boštjan Cesar. Foto: Uroš Skaza
Robi Kranjec. Foto: Uroš Skaza
Rašo Nesterović. Foto: Uroš Skaza
Milivoje Novaković. Foto: Uroš Skaza
Luis Figo. Foto: Uroš Skaza
Foto: Uroš Skaza
Foto: Uroš Skaza
Poskus Milana Pavlina. Foto: Uroš Skaza
Robbie Keane. Foto: Uroš Skaza
Zala Kuštrin. Foto: Uroš Skaza
Aleksander Čeferin. Foto: Uroš Skaza
Janja Garnbret. Foto: Uroš Skaza
Maze Čeferin Maze Čeferin
Aleksander Čeferin in Tina Maze. Foto: Uroš Skaza
Foto: Uroš Skaza.
Foto: Uroš Skaza.
Foto: Uroš Skaza.
Luis Figo. Foto: Uroš Skaza.
Tina Maze. Foto: Uroš Skaza
Foto: Uroš Skaza
Foto: Uroš Skaza
Foto: Uroš Skaza
Foto: Uroš Skaza

Tekma je potekala pod pokroviteljstvom Olimpijskega komiteja Slovenije (OKS), Nogometne zveze Slovenije (NZS) in Fundacije Mira Cerarja. Častna trenerja sta bila ljubljanski župan Zoran Janković pri ekipi NZS in olimpionik Miro Cerar pri moštvu OKS.

Po srečanju smo pred mikrofon povabili nekatere akterje dogajanja na zelenici.

Luka Janežič seje v napadu olimpijske reprezentance fantastično dopolnjeval z Žanom Rudolfom. Srednjeprogaša, ki oba stiskata pesti za Olimpijo, sta zrežirala kar dva od treh zadetkov ekipe OKS, pri obeh je Janežič podal, Rudolf pa našel mrežo.

Luka Janežič, Foto: Uroš Skaza

Težave z obutvijo, Volka zadel priklopnik

“Izgleda, kot da veliko igrava skupaj? Niti ne, nazadnje sem nogomet igral v osnovni šoli na betonskem igrišču. Tega si atleti praviloma ne smemo privoščiti. Namen tekme je bil tudi ta, da vsi dobijo priložnost, za ugoden rezultat pa nam je zmanjkalo nekaj časa. Če bi imela še 5 do 10 minut, bi z Žanom zagotovo zadela za izenačenje,” je po srečanju dejal Janežič.

Nekdanji košarkar Marko Milić je priznal, da je imel kondicije le za tek v napad, nazaj v obrambo pa ne. Težave je imel tudi zaradi slabšega oprijema na zelenici.

“Namen je bil dosežen. Zbrali smo se zaradi druženja in rekreacije ter dobre zgodbe, ki sta jo naredila Fundacija Miroslava Cerarja v sodelovanju z Aleksandrom Čeferinom. Malo sem se mučil z obutvijo, saj z Rašom (op.a.: Radoslav Nesterović) nisva imela nogometnih čevljev. Sam imam številko noge 50, on pa celo 54, medtem ko se čevlje dobi le to največ 49,” je dejal priljubljeni ‘Milki’ in nato opisal zanimiv dogodek iz prvega polčasa.

Tedaj se je znašel sam pred vratarjem ekipe UEFA, Robertom Volkom, a mu je spodrsnilo in namesto gola je Milić padel na vratarja. “Verjetno je začutil, kot da se je vanj zaletel priklopnik. Nisem se mogel ustaviti. Z nogometom nekaj izkušenj sicer imam, a le mali nogomet, ki smo ga pogosto igrali za ogrevanje na treningih,” je še povedal Milić.

Milivoje Novaković. Foto: Uroš Skaza

‘Mišo’ drugič ziba, Robbie prestar za vragolije

Milivoje Novaković je izmed nekdanjih nogometašev deloval najbolj ‘fit’. Žoga ga je ubogala, nekdanji napadalec izbrane vrste opazno ohranja dobro kondicijsko pripravljenost. “Še zmeraj sem aktiven, ne želim se zapustiti, pogrešam nogomet in veliko treniram. Geni so me obdarili, da imam še zmeraj tudi določeno mero eksplozivnosti. Morda bi res lahko podaljšal kariero, a saj sem dolgo vztrajal, športno pot sem končal pri 38 letih. Zdaj je prišel čas za nove prioritete, to je družina, ravno danes sem postal drugič očka, dobil sem drugega sina,” nam je Novaković zaupal čudovito novico.

Za nekaj sekund smo ustavili rekorderja po nastopih za irsko reprezentanco Robbieja Keanea in ga pobarali, zakaj ob dveh zadetkih za zasedbo UEFA ni proslavljal na sebi značilen način, ko je storil premet, preval in nato še oponašal revolveraša. “Zato, ker sem prestar. Če bi v teh letih poskusil kaj takega, bi morda celo ostal v zraku…,” se je zasmejal.

“Lep projekt, ki je verjetno najbolj navdušil mlade. Ti so dobili priložnost in igrali, potem pa v živo s tribun spremljali svoje idole. Na začetku sem imela kar nekaj treme, zlasti pred tekmo, ko sta v slačilnico prišla Luis Figo in Aleksander Čeferin. Tudi ob Boštjanu Cesarju in Milivoju Novakoviću sem imela podobne občutke, kajti gre le za nogometaše, ki sem jih nekoč spremljala prek televizijskih ekranov,” pa je dejala članica ŽNK Radomlje in slovenske nogometne reprezentance, Zala Kuštrin.

#slider_0

 

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!