Slovenski nogometaši Doho zapuščajo brez zmage

Nogomet 29. Mar 202221:24 > 21:362 komentarja

Slovenska nogometna reprezentanca je v Dohi vpisala še drugi zaporedni remi. Po prijateljski tekmi s Hrvaško (1:1) se je danes pomerila še z domačinom Katarjem, dvoboj pa se je končal brez zadetkov.

Slovenska vrsta je v Dohi igrala tretje medsebojno srečanje s katarsko vrsto. Leta 2015 je z golom še sedanjega reprezentanta Abdelkarima Hassana zmagala katarska zasedba z 1:0, pet let pred tem pa slovenska s 4:1. Milivoje Novaković, Boštjan Cesar, ki sta zdaj v reprezentanci v drugačnih vlogah, Andraž Kirm in Bojan Jokić so takrat zadeli za Slovenijo. Tokrat pa nobenemu igralcu ni uspelo obogatiti strelskega izkupička, čeprav so imeli domači nekaj več priložnosti in igre v prvem, gosti pa v drugem polčasu.

Slovence naslednje tekmovalne preizkušnje čakajo čez dobra dva meseca, ko bodo v ligi B lige narodov 2., 5., 9. in 12. junija igrali doma s Švedsko, v gosteh s Srbijo, nato v gosteh z Norveško in še doma s Srbijo.

Gostitelji konkretnejši v prvem polčasu

Kek je tokrat poskrbel za nekaj sprememb v primerjavi s tekmo s Hrvaško. V obrambi je tokrat na novo zaigral Miha Mevlja namesto Mihe Blažiča, na levem boku pa Petar Stojanović namesto Žana Karničnika. Namesto Adama Gnezde Čerina je od začetka igral Benjamin Šeško, v konici napada pa je Andraža Šporarja zamenjal Luka Zahović.

Je bil pa spet med vratnicama Jan Oblak, ki je v šesti minuti prvič posredoval po poskusu Almoeza Alija, drugič pa v 15. po strelu drugega napadalca Akrama Afifa. Tudi sicer so bili gostitelji letošnjega svetovnega prvenstva konkretnejši in odločnejši v tem obdobju in na sploh celotnem polčasu, med drugim je Afif znova poskusil z leve strani v 42. minuti, toda Oblak je dobro opravil svoje delo.

Slovenci v drugem delu zaigrali odločneje

Drugi polčas je Slovenija začela odločneje, toda v 53. minuti je razpoloženi Afif spet nevarno meril malo z leve strani, znova pa se je izkazal Oblak. V 57. minuti je nase opozoril tudi Šeško, ko je, prav tako z leve strani, z diagonalnim strelom žogo poslal mimo nasprotne vratnice. Boljšo igro Slovenije bi lahko v 65. minuti kronal Stojanović, a je domači vratar odbil žogo po njegovem strelu iz prve.

V 69. minuti se je žoga od nekoliko presenečenega Jake Bijola odbila proti golu, kjer pa jo je ujel domači vratar in tako preprečil igralcu moskovskega CSKA veselje na drugi zaporedni tekmi. V 73. minuti pa je bil še bližje zadetku Žan Celar, ko je sprožil z roba kazenskega prostora in oplazil desno vratnico.

Zadnjo priložnost na tekmi so imeli domači že v sodniškem dodatku, toda so žogo z roba kazenskega prostora poslali čez prečko.

Katar – Slovenija 0:0

Stadion Education City, sodnik: Essrayri (Tunizija)

Katar: Al Sheeb, Boudiaf (od 77. Al Ahrak), Hassan, Al Bayati (od 87. Mazeet), Al Rawi, Pedro Miguel Correia (od 87. Khidir), Khoukhi, Mohammad (od 60. Ahmed), Al Hadhrami (od 60. Madibo), Afif, Ali (od 77. Alaaeldin).

Slovenija: Oblak, Bijol, Mevlja, Brekalo (od 46. Karničnik), Sikošek, Stojanović (od 87. Horvat), Kurtić, Lovrić (od 46. Gnezda Čerin), Zajc (od 81. Gorenc Stanković), Šeško (od 77. Verbič), Zahović (od 46. Celar).

Rumeni karton: Bijol.

KONEC TEKME!

94. minuta: V izdihljajih tekme je zapretil Katar, ki je prišel do priložnosti po izvedenem kotu, vendar se je znova izkazal oblak.

73. minuta: Slovenija bi pobudo skoraj kronala z zadetkom. Z roba kazenskega prostora je sprožil Žan Celar, ki je v igro vstopil v drugem polčasu, Katarce pa je rešila vratnica.

69. minuta: Po prostem strelu Slovenije se je žoga odbila do nog Jake Bijola, ki je z neposredne bližine skušal zatresti tekmečevo mrežo, vendar je bil domači vratar na pravem mestu.

65. mimuta: Nova priložnost za Slovenijo. Po podaji je do strela tokrat prišel Petar Stojanović, a streljal naravnost v vratarja Al Sheeba.

56. minuta: V kazenskem prostoru je žogo sijajno sprejel Benjamin Šeško, njegov strel po tleh pa je le za las zgrešil katarska vrata.

53. minuta: Katarci so sijajno krenili v protinapad, znova pa je bil v osrednji vlogi Afif, ki je s svojim strelom povzročil kar nekaj preglavic Oblaku.

50. minuta: Slovenci so v drugi polčas krenili odločno in napadalno, vendar do zaključnega strela ne uspejo priti.

41. minuta: Nova priložnost za Katar. S strani je prodrl Afif, njegov poskus pa je Oblak zlahka ubranil.

29. minuta: Slovenci so v zadnjih minutah prevzeli pobudo, pritisnili visoko na nasprotnikovi polovici, vendar so brez prave ideje v napadu in nenevarni za katarska vrata.

18. minuta: Prvič so proti vratom gostiteljev sprožili tudi Slovenci. S prostega strela z leve strani je sprožil Jasmin Kurtić. a streljal visoko prek gola.

13. minuta: Začetna pobuda je pribadla Katarju, ki si je tudi ustvaril prvo nevarnejšo priložnost. Proti slovenskim vratom je streljal Afif, vratar Jan Oblak pa je žogo poslal v kot.

Katar: Al Sheeb, Afif, Al Bayati, Al Hadrhrami, Almoez, Al-Rawbi, Boudiaf, Hasssan, Khoukhi, Mohammad, Ro Ro.

Slovenija: Oblak; Mevlja, Bijol, Brekalo, Sikošek, Stojanović, Zajc, Kurtić, Lovrić, Zahović, Šeško.

 

Komentari

Vaš komentar