Matjaž Kek ostaja na poti velike spremembe

Nogomet 29. Mar 20229:00 > 10:00 0 komentarjev
FOTO: Jure Banfi.

Slovenske nogometne reprezentante zvečer v Dohi čaka druga prijateljska tekma, s katero bodo sklenili desetdnevne priprave na katarskih tleh. Selektor Matjaž Kek po remiju s Hrvati pričakuje še težji obračun. Pri treh branilcih, s katerimi je v reprezentanco vnesel veliko spremembo, bo najverjetneje ostal.

“Čaka nas težja tekma, dosti težja tekma,” o prijateljski tekmi s Katarci, ki bo danes zvečer v Dohi, pravi Matjaž Kek.

“Z zmago nad Bolgarijo so Katarci pokazali, da gre za organizirano in taktično disciplinirano ekipo, v kateri se vidi roka selektorja. Imajo tudi nekaj posameznikov, ki so igrali v Evropi in imajo kakovost,” je Katar pohvalil selektor Slovenije.

“Pred nami je nova tekma, polna motivov in želje po pozitivnem rezultatu. Predvsem pa bo pomembna v nadaljnjem koraku razvijanja novega načina igranja in priložnost za kako novo ime,” je večer pred tekmo na novinarski konferenci še povedal selektor Kek, ki tega, s kakšno postavo in postavitvijo se bo lotil drugega nasprotnika v letošnjem letu, kot smo od njega že vajeni, ni želel razkriti.

Izvedeli smo, da bo ostal pri novosti, ki jo je uvedel na tekmi s Hrvaško. Igral bo s tremi branilci, kar je na sobotni tekmi, ki se je končala z remijem 1:1, preizkusil sploh prvič v dveh selektorskih mandatih. Zagotovo pa bo v ekipi nekaj sprememb.

Ponedeljkov dan v Katarju je bil prav gotovo najbolj poseben za Sandija Lovrića, ki je ravno na ta dan praznoval 24. rojstni dan, darilo zanj pa dobil ob potrditvi prestopa iz švicarskega Lugana v prvo italijansko ligo, k Udineseju, ki so ga Videmčani potrdili prav včeraj.

Petar Stojanović: Igramo proti ekipi, ki bo igrala na SP

Najverjetneje nova imena lahko pričakujemo predvsem na sredini igrišča, morda v napadu priložnost od prve minute dočaka 18-letni Benjamin Šeško, skorajda zagotovo pa bo od prve minute zaigral Petar Stojanović, ki je ob selektorju v imenu soigralcev stopil pred sedmo silo.

Petar Stojanović

“Težko je govoriti o vlogi favoritov, saj ima Katar kakovostne posameznike. Se pa strinjam, da bo treba loviti zmago in pokazati dobro igro v napadu. Do zdaj smo se v vlogi favorita dobro znašli. Pritiska ne potrebujemo, to je le prijateljska tekma, se pa moramo zavedati, da igramo proti ekipi, ki bo nastopila na svetovnem prvenstvu. Treba bo igrati čim bolje in zadržati dobro vzdušje,” je povedal Stojanović, ki je na prvi tekmi na katarskih tleh po težavah z zdravjem na igrišče vstopil v drugem polčasu.

“Proti Hrvaški smo pokazali veliko dobrih stvari, bilo pa je tudi nekaj slabih. Igrali smo v novi postavitvi. Nekaj novih igralcev se je izkazalo. To je vodilo za naprej. Treba je izboljšati slabe stvari, ki smo jih počeli. Moramo pa biti zadovoljni s tem, kar smo prikazali. Morda bi potrebovali le še malce več konkretnosti v napadu. Hrvaška je ena najboljših reprezentanc na svetu. Dobro smo stali na igrišču in imeli nekaj lepih situacij za gol. Kar se mene tiče, je bilo super,” se je še razgovoril nogometaš Empolija, ki je zdaj povsem zdrav.

Slovenci tam, kjer bodo novembra Brazilci

Z zdravjem Slovenci, ki so trenirali v nogometnem centru, v katerem se bodo v času svetovnega prvenstva pripravljali petkratni svetovni prvaki Brazilci, tudi sicer nimajo težav.

Na ponedeljkovem večernem treningu so vadili prav vsi nogometaši. Imen, ki bodo začeli današnjo tekmo, tudi oni niso izvedeli.

Selektor je, kot se za takšne priložnosti tudi spodobi, na treningih spet veliko mešal. Kdo bo zaigral od prve minute, bodo reprezentanti, tako pred tekmo proti Hrvaški, izvedeli malo pred tekmo.

Današnjo prijateljsko tekmo med Katarjem in Slovenijo, ki bo na sporedu ob 19.30, si boste lahko ogledali v neposrednem prenosu na SK1.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!