Venezuela ponagajala ‘kofetarjem’, Brazilija razbila Peru

Nogomet 18. Jun 20218:27 > 8:45 0 komentarjev
Guliverimage

Sinoči sta bili na južnoameriškem pokalu (Copa America) odigrani dve tekmi. Brazilci so pričakovano gladko odpravili Peru, Kolumbiji pa se je zalomilo proti zdesetkanim Venezuelcem.

Na tekmi 2. kroga skupine B so Venezuelci uspeli z obmrambno naravnano igro odščipniti točko favoriziranim Kolumbijcem. Na strel “kofetarjev” niso usmerili niti enega strela, žogo so imeli v posesti le 35 % časa, pravi mali čudež pa je, da niso prejeli vsaj dveh golov.

Ta čudež ima tudi ime, Wuilker Faríñez. Vratar Lensa in venezuelske reprezentance je zbral sedem obramb, nekatere so rešile čisti zadetek. Poleg teh sedmih so Kolumbijci na njegov gol usmerili še 15 strelov, ki pa so leteli mimo vratnic ali nad prečko. No, če smo natančni, so favoriti zadeli prek Miguela Borje v 91. minuti, a je bil napadalec v prepovedanem položaju.

 

Da so bili Kolumbijci res močno razočarani nad razpletom priča tudi dejstvo, da si je ob koncu srečanja Luis Diaz privoščil neumnost in zaradi grdega starta prejel kar neposreden rdeč karton.

V tej skupini so tekmo odigrali tudi Brazilci in suvereno odpravili Peru. Za končnih 4:0 (1:0) so se med strelce vpisali Alex Sandro v prvem in Neymar, Éverton Ribeiro ter Richarlison v drugem polčasu. “Seleção” je s šestimi točkami zavzel prvo mesto lestvice B.

Za konec pa še to: Neymar se je s sinočnjim zadetkom približal Peleju na večni lestvici strelcev za brazilsko reprezentanco. Nogometaš PSG-ja je zbral že 68 golov, Pele jih je na mednarodnih tekmah dal 77.