Verbič: Uspešni smo le takrat, ko garamo drug za drugega

Foto: SK
Foto: SK

Med številnimi odličnimi posamezniki v slovenski reprezentanci je bil sinoči Benjamin Verbič eden najbolj živahnih nogometašev na igrišču. Še posebej v prvem polčasu je spomnil na svoje najboljše predstave v dresu z državnim grbom, po tekmi pa je pojasnil, zakaj je na septembrski reprezentančni zbor prišel bistveno bolje pripravljen kot na nekatere prejšnje.

Večina nevarnih akcij, ki so si jih Slovenci pripravili v prvem delu tekme Lige narodov proti Norveški (2:1), je imela podpis Benjamina Verbiča. Več kot 14.000 glava množica slovenskih navijačev v Stožicah je tako hitro začutila, da je morda vendarle napočil večer, ko bo slovenska izbrana vrsta znova vknjižila veliko, pomembno zmago proti močnemu nasprotniku.

“Vedno je lepo zmagati, še posebej pred takšnim občinstvom. V preteklosti smo že dokazali, da smo se sposobni kosati z močnimi nasprotniki, ampak le takrat, ko smo borbeni in ko garamo drug za drugega. Nocoj je bil naš pristop res na najvišji ravni in to je edini recept za uspeh v tej konkurenci,” poudarja nogometaš grškega Panathinaikosa.

Vrhunci tekme Slovenija – Norveška (2:1)

Vseh 14.000 navijačev je dihalo s Slovenijo

A še bolje kot v prvem polčasu je Slovenije delovala v nadaljevanju. Resda je varovance Matjaža Keka precej presekala napaka v obrambi, ki je privedla do zadetka Erlinga Haalanda, toda od te točke naprej so Slovenci znova stopili skupaj ter na koncu vpisali prvi komplet treh točk v letošnji Ligi narodov.

“V prvem polčasu smo imeli žogo premalo v svojih nogah, zato smo nekoliko bolj trpeli. Med polčasom smo se dogovorili, da moramo to spremeniti in da si moramo več upati. Potem pa ste sami videli, v nogometu se dogajajo napake, nič zato, samo da jih popravimo. To nam je uspelo tudi s pomočjo fantastične publike. Iskreno, nismo pričakovali polnega stadiona. Vseh 14.000 navijačev je dihalo z nami in res je lepo igrati takšne tekme,” poudarja 28-letnik.

V napadu gre tudi brez Josipa Iličića

Napad Slovenije je tokrat slonel na četvercu Šeško-Šporar-Stojanović-Verbič. Naš sogovornik poudarja, da so se fantje na igrišču hitro ujeli in tudi zato Slovenija v zadnjem obdobju deluje bolj nevarno za nasprotnikova vrata kot v nekaterih prejšnjih ciklusih, odkar se je poslovil Josip Iličić.

“Benjamin je že zdaj vrhunski napadalec. Pri svojih 20-ih letih igra na najvišji ravni in to se pozna. Je velika pridobitev za našo reprezentanco. Se pa še nekoliko prilagaja na to, da so reprezentančne zahteve nekoliko višje kot klubske. Ta postavitev, ko Stojanović igra nekoliko višje, nam očitno zelo ustreza. Tudi Šeško in Šporar se čedalje bolje razumeta,” sinergijo v napadu opisuje produkt celjske nogometne šole.

Menjava okolja mu je odlično dela

Letošnje poletje je za Verbiča prineslo novo spremembo na nogometni poti. Zapustil je negotovo okolje z vojno zaznamovane Ukrajine in se preselil v Grčijo, kjer je Panathinaikos zdaj, ko tam poleg njega igrata še Adam Gnezda Čerin in Andraž Šporar, eden najbolj slovenskih klubov v tujini.

“Za sabo sem imel zelo težko obdobje. Vojna, menjavanje okolja, veliko je bilo sprememb. Odločitev za Panathinaikos je bila zelo dobra za mojo kariero. Dinamo sicer igra tekme, ampak veste, kako je, ko je v državi vojna. Slišim se s fanti in jim je zelo težko, tudi zato rezultati niso najboljši. Vsekakor se v tem ciklusu počutim bolje, kot sem se v nekaterih prejšnjih,” druženje z mediji zaključuje Benjamin Verbič.