Xavi je prekinil molk in spregovoril o Barceloni

La liga 6. Jun 202116:14 > 29. Okt 2021 15:05
Barrington Coombs/Getty Images

Zdaj, ko je jasno, da bo Ronald Koeman tudi v naslednji sezoni trener Barcelone, se je po dolgem času oglasil legendarni nekdanji član katalonskega nogometnega velikana Xavi Hernandez in spregovoril o možnosti, da bi se kot trener vrnil na Camp Nou.

Xavi Hernandez je po odhodu iz Barcelone leta 2015 odšel v katarski Al Sadd, za katerega je igral od leta 2019, potem pa postal njegov trener in takoj pokazal precej talenta. Al Saddu je v dveh letih prinesel kar šest lovorik.

Že nekaj časa so Španca, ki je za Barcelono odigrla kar 767 tekem, povezovali s klopjo Barcelone. Ni skrivnost, da so ga Katalonci k sebi tudi vabili, a je vse ponudbe zavrnil. Zdaj je spregovoril, zakaj.

”Na srečo ali ne, dvakrat sem Barceloni rekel ne. Razlogi so družinski, profesionalni in še drugačni. Zelo težko je bilo reči ne, saj sem velik navijač Barcelone, a enostavno ni bil pravi trenutek. V prihodnosti sem pripravljen priti, na to se tudi pripravljam, a za zdaj še ni pravi čas,” je povedal 41-letni Španec.

”Zdaj je trener Barcelone Ronald Koeman, ki si zasluži malo več spoštovanja. Kaj bo z mano v prihodnosti, pa težko povem,” je še dejal Xavi.