Xavi našel krivca za še en ekspresen izpad iz Lige prvakov

Evropa 27. Okt 20227:55 0 komentarjev
Foto: Guliverimages

V Barceloni lahko že konec oktobra razmišljajo o tem, da je za njimi še ena evropska sezona za pozabo. Katalonci še drugič zapored evropski nogometni raj zapuščajo po skupinskem delu, trener Xavi Hernandez pa ocenjuje, da je glavni razlog za neuspeh njegove ekipe - smola.

Že ko je v zgodnejšem sredinem terminu Lige prvakov Inter premagal Viktorijo iz Plzna, je bilo jasno, da je za Barcelono sezone v Ligi prvakov konec. Z vsega štirimi osvojenimi točkami po petih tekmah se tako katalonski velikan že drugo sezono zapored neslavno poslavlja od evropske elite, trener Xavi Hernandez pa je na šestih tekmah, ki jih je v Ligi prvakov vodil kot trener Barcelone, zmagal le enkrat.

Navijači izpada niso sprejeli najbolje, precej jih je domov odšlo že ob polčasu evropskega spektakla na stadionu Camp Nou, ko je po 45 minutah Bayern vodil z 2:0. Privrženci blaugrane so bili nezadovoljni s podobo svoje ekipe, Xavi Hernandez pa je našel razloge za to, da so njegovi fantje pomahali v slovo Ligi prvakov.

“Danes je bil Bayern enostavno boljši. Na gostovanju smo bili na njihovem nivoju, danes žal ne. Izpad je psihološko vplival na igralce. Imeli smo težko skupino in vse, kar je lahko, je šlo narobe. Usoda se je kruto poigrala z nami. Ne preostane nam drugega, kot da se zdaj popolnoma osredotočimo na La Ligo,” poudarja španski strateg.

Xavi Hernandez se je podpisal pod zgodnji izpad iz Lige prvakov. FOTO: Guliverimage

Prepričani, da si zaslužijo več

Dolgoletni nogometaš Barcelone le s težavo priznava neizpodbitno dejstvo – da njegova ekipa trenutno ni dovolj dobra za tekmovanje z najboljšimi ekipami Evrope.

“Morda od zunaj govorijo o velikem neuspehu, a mi smo tisti, ki bomo naredili analize. Delali smo napake, a vsaka situacija se je obrnila proti nam. Tudi način, na katerega smo izpadli, ni enostaven. Zgolj čakaš na to, kako se bo končala neka druga tekma. Če potegnem črto, sem prepričan, da smo si zaslužili več,” ocenjuje Xavi Hernandez.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!