Za povoj na roki vročega Realovca kriv nekdanji član Barce

Nogomet 28. Apr 20228:35
Foto: Guliverimage

Napadalec madridskega Reala kljub 34 letom v letošnji sezoni igra v življenjski formi. Na 41 tekmah je dosegel prav toliko zadetkov, nazadnje je bil z dvema zelo pomemben člen belega baleta, ki je na prvi polfinalni tekmi lige prvakov s 3:4 izgubil proti Manchester Cityju. Malokdo pa ve, zakaj izvrstni Francoz že skoraj dve leti igra s povito desno roko.

Veliki ljubitelji nogometa, predvsem pa privrženci madridskega Reala, so zagotovo opazili, da ima napadalec galaktikov Karim Benzema že skoraj dve sezoni na vsaki tekmi povito desno dlan. Za razliko od nekdanjega rivala pri Barceloni, Urugvajca Luisa Suareza, ki se takšne poteze na desnem zapestju poslužuje, da ima ves čas pri sebi kakšen verski ali osebni predmet (največkrat majhne fotografije družine), so razlogi Benzemaja povsem medicinske narave.

Povito zapestje je zaščitni znak Luisa Suareza. Foto: Guliverimage

A del krivde pri tem ima vendarle nekdanji član Barcelone. Na prvenstveni tekmi španske lige pred skoraj dvema sezonama je namreč Benzema po dvoboju z branilcem Betisa Marcom Bartro padel na tla in si zlomil prst na desni roki. Zdravniki so mu dejali, da je potrebna operacija, nato pa naj bi sledila dva meseca rehabilitacije.

Pred nogometaši je bil le še zaključek sezone, ki ga francoski napadalec na noben način ni želel izpustiti. Po operaciji je postopek rehabilitacije prekinil, poškodba pa se je obnovila. Še danes njegov prst ni popolnoma pozdravljen, v zaščito pred hujšimi bolečinami in morebitnim poslabšanjem ob novem padcu pa 34-letnik nosi zdaj že ‘znameniti’ povoj.

Dokler ga ta ne ovira pri doseganju zadetkov, naj ga kar nosi, si verjetno mislijo navijači madridskega kluba.

Komentari

Vaš komentar