Zahović po analizi Skomine: Kako dolgo bomo to še gledali?

Nogomet 8. Nov 202213:45 1 komentar
Damir Skomina
Foto: Uroš Skaza

Čeprav v 16. krogu Prve lige Telemach vprašljivih sodniških odločitev ni manjkalo, pa ni bilo nobenega dvoma, kateri dve sta v zadnji epizodi oddaje Pod prečko najbolj ujezile gosta Zlatka Zahovića.

Nekdanji vrhunski nogometni sodnik Damir Skomina je tudi tokrat v sodniškem kotičku oddaje Pod prečko pod drobnogled vzel nekaj najbolj vprašljivih sodniških odločitev 16. kroga Prve lige Telemach. Čeprav je tokrat analiziral kar osem situacij, pa velja izpostaviti predvsem dve, ki sta se zgodili na tekmi med Radomljami in Olimpijo (0:1) in v kateri je bil obakrat glavni protagonist mladi branilec Ljubljančanov Marcel Ratnik.

Prvi primer, ki ga je analiziral Skomina, se je zgodil že v 3. minuti tekme, ko je Ratnik zaustavil nevaren protinapad tekmecev in ostal nekaznovan.

“V kolikor ne pride do prekrška, imamo situacijo, kjer ima napadalec Radomelj zelo odprto pot. Zraven je tudi njegov soigralec in dejansko dva proti enemu. Zelo obetavna akcija in absolutno rumeni karton,” je zatrdil Skomina.

FOTO: Jure Banfi.

Osemnajstletnik se je v kočljivi situaciji znova znašel še v 10. minuti, ko je nad nasprotnikom naredil prekršek na robu svojega kazenskega prostora, a jo tudi tokrat odnesel brez kazni.

“Tudi tu gre za ključno napako. Sokler gre naprej in tu je prišlo do stika z levo nogo,” je dejal Skomina in poudaril, da je pri taki hitrosti za padec dovolj že minimalen kontakt. “Direkten udarec, ker je zunaj, in izključitev,” je svojo sodbo podal Koprčan in pristavil, da bi morala posredovati tudi VAR soba. Dodal je še: “Če bi se ista situacija odvila v kazenskem prostoru, bi sledila prekinitev igre, kazenski udarec in opomin, ker je borba za žogo, da se izognemo trojnemu kaznovanju.”

Vse skupaj je z zanimivim komentarjem nato pospremil tudi gost oddaje Zlatko Zahović, ki je pripomnil: “Rad bi samo vprašal, do kdaj se bodo delali norca iz celotnega slovenskega prvenstva? Kako dolgo bomo morali to še gledati?”

Celotno rubriko Sodniški pogled si lahko pogledate v spodnjem posnetku:

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje