Zaradi sodniške napake bo tekma med Domžalami in Olimpijo ponovljena

Nogomet 22. Avg 202315:39 3 komentarji
Fotografija je simbolična. Foto: Aleš Fevžer

Nogometna zveza Slovenije je sporočila, da bo nogometna tekma 1. slovenske kadetske lige med Domžalami in Olimpijo, ki so jo zmaji dobili s 3:2, ponovljena. Razlog je bistvena napaka sodnika, ki je razveljavil zadetek Domžalčanov v izdihljajih tekme.

Tekma med Olimpijo in Domžalami ima tretji polčas. Ne le tista v Stožicah, ki je bila odigrana v 4. krogu Prve lige Telemach in na kateri je naš strokovni sodelavec Damir Skomina v oddaji pod prečko opozoril na veliko napako sodnikov, ki so razveljavili zadetek Domžal pri 0:0.

Še precej večja sodniška napaka se je zgodila minuli konec tedna na kadetski tekmi Domžal in Olimpije, ki so jo zmaji dobili s 3:2. A rezultat ne bo obveljal. Kluba sta bila danes namreč obveščena, da bo zaradi “bistvene napake” sodnika Mihe Burger Omejca tekma ponovljena!

Kaj se je zgodilo?

V zadnji minuti tekme je rumena družina z enajstmetrovke zadela za izenačenje na 3:3, zaradi prehitrega vstopa domačih v kazenski prostor pa bi morala biti najstrožja kazen ponovljena. Sodnik pa je dosodil indirektni prosti strel v korist zmajev, kar pomeni neposredno kršitev Fifinih pravil nogometne igre.

Video situacije

Domžalčani so tako v pritožbi jasno opozorila na 65. člen tekmovalnega pravila NZS, ki določa, da se po pritožbi zainteresirane ekipe tekma ponovno odigra, če je sodnik bistveno kršil pravila nogometne igre. Pri tem so navedli dva primera, ko se je to že zgodilo. Do podobnega primera je prišlo leta 2005 na tekmi azijskih kvalifikacij za svetovno prvenstvo med Uzbekistanom in Bahrajnom in leta 2006 na nižjeligaškem angleškem obračunu med ekipama Edgeware in Harefield.

Nov termin kadetske tekme med Domžalami in Olimpijo bo določen naknadno, Olimpija pa ima 8 dni, da se na sklep pritoži.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje