Zidane besnel: Me želite zamenjati? Povejte mi to v obraz!

La liga 5. Feb 202119:11 > 19:13
REUTERS/Jon Nazca
REUTERS/Jon Nazca

Trener madridskega Reala Zinedine Zidane je ostro komentiral negativen odnos novinarjev do njega in jim dejal, da naj pokažejo malo več spoštovanja.

Španski prvak je v rezultatski krizi. Na sredini sezone za vodilnim Atleticom, ki ima tekmo manj zaostajajo deset točk. Dovolj velik razlog, da se ugiba kako oddaljen je Francoz od brezposelnosti.

“Nisem vesel, ko me zaslišujejo vsakič, ko odigramo slabo tekmo. Ne zaslužim si takšnega ravnanja s strani novinarjev. Osvojili smo prvenstvo lani, pričakujem malo spoštovanja. Če ne bomo ubranili naslova prvaka bom prvi, ki bo prevzel odgovornost. Malce sem jezen, dva tedna sem bil zaprt v kletki. Želim iti ven in pokazati, da se bom boril do konca,” je dejal Zidane, ki je imel nedolgo nazaj koronavirus.

Na vprašanje novinarja ali poizkuša trenutne razmere ublažiti z besedami o lanskoletnem naslovu je Zidana še dodatno razjezilo:

“Resno misliš? Vsak dan sem ‘odpuščen’. V lanski sezoni smo prvenstvo osvojili mi, Real Madrid. V tej sezoni se imamo pravico boriti za naslov. V naslednji sezoni bomo morali nekaj narediti in spremeniti. To leto? Pustite nas, da se borimo. Nas, ki smo osvojili lanski naslov. Ne tistega pred desetimi leti, lanskega. Samo malo spoštovanja, to je vse kar prosim,” se je na kratko ustavil Zidane potem pa nadaljeval:

“Govorite veliko stvari mi pa si jih moramo prevajati po svoje. Na koncu koncev to je vaša služba. Toda resnica je ta, da sem bil en dan zamenjan, naslednji dan sem spet tu. Potem spet remiziramo ali izgubimo in sem znova bivši. Če me želite zamenjati mi to povejte v obraz in ne za hrbtom. Vi opravljate svojo službo, mi svojo in to spoštujem. Edino kar vas prosim je malo spoštovanja.”

Real Madrid bo v soboto ob 16.15 gostoval pri Huesci. Tekmo si boste lahko v neposrednem prenosu ogledali na Sportklubu.

SK
SK