Zloglasni spor soprog nogometašev dobila Rooneyjeva

Nogomet 29. Jul 202218:25 0 komentarjev
Denarnica Wayna Rooneyja ne bo trpela. Foto: Geoff Burke-USA TODAY Sports

Rebekah Vardy je izgubila tožbo zaradi obrekovanja proti Coleen Rooney v primeru, znanem pod imenom Wagatha Christie.

#related-news_0

Oktobra 2019 je žena nekdanjega angleškega nogometaša Coleen Rooney želela ugotoviti, kdo vsebine iz njenega zasebnega Instagram profila izdaja novinarjem britanskega tabloidnega časopisa The Sun. Po besedah Rooneyjeve je bila to ravno njena, zdaj že nekdanja, prijateljica Rebekah Vardy.

Vardyjeva, žena angleškega reprezentanta in člana Leicestra Jamieja Vardyja, se je odločila, da Rooneyjevo toži zaradi obrekovanja, da bi si povrnila ugled. V sodbi, objavljeni v petek, je sodnica Karen Steyn odločila v korist Coleen Rooney. Sodnica je sklenila, da dokazi, ki jih je sodišču priskrbela Vardyjeva, niso bili verodostojni in so bili “očitno neskladni s sočasnimi dokumentiranimi dokazi”, poroča britanski dnevnik The Guardian.

Rebekah in Coleen sta bili dobri prijateljici:

Sodnica je prav tako dejala, da sta Rebekah Vardy in njena agentka Caroline Watt verjetno namerno uničili potencialno obsojajoče dokaze. Sporočila Whatsapp na novem telefonu Wattove so bila izgubljena, stara naprava pa je bila odvržena s čolna v Severnem morju, medtem pa so bila sporočila na telefonu Vardyjeve izgubljena v procesu varnostnega kopiranja.

Dodala je še: “Dokazi po mojem mnenju jasno kažejo, da je Rebekah Vardy vedela za to vedenje in se vanj aktivno vključila, tako da je gospo Watt usmerila na zasebni račun Rooneyjeve, ji pošiljala posnetke zaslona objav in odgovarjala na vprašanja novinarjem preko Wattove.”

Vardyjeva se je ujela v past

Rooneyjeva je v objavi javno obtožila Vardyjevo, da je njene zasebne vsebine pošiljala novinarjem, po tem, ko je med svoje Instagram “zgodbe” naložila tri neresnične informacije, ki so bile kasneje objavljene v tabloidu.

“Shranila sem si vse zgodbe in naredila posnetke zaslona, kjer je jasno razvidno, da jih je videla le ena oseba, to je bila Rebekah Vardy,” je javno izjavila Coleen Rooney.

Sodni stroški naj bi znašali okoli 3,58 milijona evrov, v večini pa jih bo morala kriti Vardyjeva.