Znan epilog incidenta v francoski ligi

Nogomet 9. Sep 20219:40 > 20:13 0 komentarjev
Tekma med Nico in Marseillom se bo ponovila. Photo by: JEAN CATUFFE

Obračun 3. kroga francoske lige med Nico in Marseillom je bil prekinjen zaradi udara navijačev in množičnega prerivanja tudi med igralci. Vse skupaj je dobilo epilog, tekma bo ponovljena na nevtralnem igrišču.

Do incidenta je prišlo v 75. minuti, ker je nogometaš Marseilla Dimitri Payet proti navijačem zalučal plastenko, s katero si ga ti zadeli pred izvedbo kota. Navijači so prihrumeli na igrišče in hoteli fizično obračunati z gostujočimi igralci, kar so v zadnjem trenutku preprečili domači nogometaši in varnostniki.

Nici odvzeli dve točki

Tekma se ni več nadaljevala, saj so igralci Marseilla po poročanju francoskih medijev zahtevali od sodnika, da izprazni del tribune z navijači Nice. Tekma se bo zdaj ponovila, Nici pa je francoska zveza zaradi slabe varnosti odvzela dve točki, naslednje tri domače tekme pa bo morala odigrati pred praznimi tribunami.

Z eno tekmo prepovedi je bil kaznovan tudi napadalec Marseille Payet, dve bo počival Alvaro Gonzalez, fizioterapevt Marseilla Pablo Fernandez pa je suspendiran do junija 2022, saj so ga kamere posnele, ko je udaril navijača Nice.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!