Znan je termin, ko se bosta udarila Maribor in Olimpija

Nogomet 27. Jul 202210:29 0 komentarjev
Foto: Jure Banfi

Medtem ko se v zasedbah Maribora in Olimpije ukvarjajo predvsem z evropskimi obveznostmi, so z Nogometne zvezi Slovenije so sporočili, da bo prvi večni derbi na sporedu v nedeljo, 7. avgusta ob 20.15 v Ljudskem vrtu. S tem bodo Štajerci in Ljubljančani zaključili četrti krog Prve lige Telemach.

Medtem ko so Mariborčani včeraj po porazu proti Sheriffu iz Tiraspola (0:1) končali pot v kvalifikacijah za ligo prvakov in bodo evropsko jesen lovili skozi kvalifikacije za evropsko ligo, so danes izvedeli, kdaj jih čaka prvi večni derbi z ljubljansko Olimpijo.

Pri Nogometni zvezi Slovenije so namreč uradno delegirali tekme četrtega kroga. Derbi med vijoličastimi in zelenimi bo na sporedu prihodnjo nedeljo, 7. avgusta ob 20.15. Tekma bo v Ljudskem vrtu, na sporedu pa bo kot zadnja v tistem krogu Prve lige Telemach.

Maribor se bo pred tem v prvi slovenski ligi to nedeljo pomeril s Koprom, prihodnji četrtek pa bo doma na prvi tekmi 3. kroga kvalifikacij za evropsko ligo gostil še HJK Helsinke. Pester program tekem pa čaka tudi nogometaše Olimpije.

Te jutri čaka povratna tekma 2. kroga kvalifikacij za konferenčno ligo, prvo so na gostovanju pri romunskem Sepsi Gheorgheju izgubili z 1:3. V domačem prvenstvu pa jih ta konec tedna čaka še ljubljanski derbi z Bravom (v nedeljo, ob 17.30 s prenosom na Sportklubu).