Znani so nominiranci nagrade Spins

Nogomet 12. Maj 202318:06 0 komentarjev

Sindikat profesionalnih igralcev nogometa Slovenije (Spins) je danes predstavil nominirance za najboljše nogometaše, nogometašico in trenerja sezone 2022/23. Nagrade bodo podelili v ponedeljek, 15. maja, pri izboru so sodelovali člani sindikata Spins, trenerji, novinarji in navijači.

Kot so pojasnili pri Spinsu, so sodelovali z Zvezo nogometnih trenerjev Slovenije, prek katere so v glasovanje vključili več kot 800 trenerjev. Glasove so prispevali tudi novinarji športnih redakcij 13 največjih medijskih hiš, navijači pa so lahko izbirali prek aplikacije Spins XI. Zmagovalce bodo razglasili v ponedeljek na prireditvi v ljubljanskem hotelu Plaza.

Med nominiranci za najboljšo enajsterico so vratarji Ažbe Jug (Maribor), Klemen Mihelak (Mura) in Matevž Vidovšek (Olimpija), branilci David Sualehe (Olimpija), Aljaž Krefl (Olimpija), Đorđe Crnomarković, Marcel Ratnik (vsi Olimpija), Damjan Vuklišević, David Zec (oba Celje), Gregor Sikošek, Max Watson (oba Maribor), vezisti Marko Tolić (Maribor), Andrej Kotnik (Koper), Augustin Doffo, Timi Max Elšnik, Svit Sešlar, Mario Kvesić (vsi Olimpija) ter napadalci Ester Sokler (Radomlje), Franko Kovačević (Domžale), Mirlind Daku (Mura), Charles Ikwuemesi, Aljoša Matko (oba Celje) in Žan Vipotnik (Maribor).

Kandidati za najboljšega nogometaša sezone so Kvesić, Elšnik in Vipotnik. V ženski konkurenci se za nagrado najboljše v sezoni potegujejo Sara Makovec (Olimpija), Kaja Korošec (Mura) in Ana Milović (Olimpija).

Nominiranci za najboljšega trenerja sezone pa so Oliver Bogatinov (Radomlje), Albert Riera (Olimpija) in Damir Krznar (Maribor).

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!