Znova protesti pred Old Traffordom

Nogomet 13. Maj 202120:23 > 21:15
Foto: guliverimage

Nestrinjanje navijačev Manchester Uniteda s politiko kluba se nadaljuje. Danes namreč poteka prestavljena tekma med Manchester Unitedom in Liverpoolom.

Protesti zoper lastnikov kluba iz Manchestra pa se nadaljujejo. Z avtomobili so namreč blokirali dostop Liverpoolovega avtobusa na poti na stadion.

Navijači Manchester Uniteda že nekaj tednov protestirajo proti ameriškim lastnikom, družini Glazer, ki ima klub v lasti od leta 2005. Navijači se s poslovanjem vodstva ne strinjajo. Kot zadnji žebel v krsto je bil poskus priključitve evropski Superligi, ki je spodletel. Očitajo pa jim predvsem izrabljanje statusa kluba za lasten finančni kapital in profit.

So se pa pri Manchester Unitedu odločili za zanimivo potezo. Njihovi nogometaši so namreč popoldan preživeli kar na stadionu Old Trafford, ki ga je klub spremenil v “hotel”. Zagotovili so tudi postelje za igralce z namenom, da se ne ponovi scenarij izpred dobrega tedna. Takrat nogometaši nsio prišli do stadiona zaradi velikega števila navijačev pred njim. Tekma je bila zato prestavljena. 

Tekma bo s tekmovalnega vidika pomembna predvsem za Liverpool. Gostje namreč lovijo Ligo prvakov, za četrtim Chelseajem zaostajajo sedem točl (imajo pa dve tekmi manj). Manchester United si je elitno evropsko tekmovanje že zagotovil, trenutno je na drugem mestu angleške Premier lige.

Komentari

Vaš komentar