Znova so na veliki oder izstrelili talentiranega mladeniča

Nogomet 18. Feb. 202214:51 > 14:55
Delite:

Navzven so delovali neambiciozni, v zimskem prestopnem roku namreč niso pripeljali nobenega novinca. A Domžalčani so še enkrat več dokazali, da njihova drugačnost prinaša rezultate. Predvsem po zaslugi moža, ki je skoval idealno taktiko za potop ljubljanske Olimpije. Svoje pa je dodal tudi mladenič, ki je decembra praznoval šele svoj 17. rojstni dan.

Ko so Domžalčani pred dnevi doma iztržili le točko proti sežanskemu Taboru, smo jih resnici na ljubo popolnoma odpisali iz boja za visoka mesta. Ko so včeraj premagali Olimpijo, so kar naenkrat znova kandidati za Evropo. Takšen je pač nogomet, stvari se hitro obračajo, v tokratnem primeru rumene družine zagotovo v pravo smer.

Djuranović: Tekmo smo imeli veš čas pod nadzorom

Trener Dejan Djuranović je skoval izvrstno taktiko za 90 minut boja proti Olimpiji. Dobro je analiziral igro Dina Skendra in opazil, kakšne težave ima nasprotnik, ko ga ne pritisneš na njegovo polovico, ampak mu nekako dovoliš, da sam narekuje igro. Pri čemer pa mu, kar poudarja tudi strateg Domžal, z agresivnostjo puščaš zelo malo prostora za kreacijo napadov.

“Čestitke fantom za zares dobrih 90 minut. Kontrolirali smo dogajanje na igrišču. Dobro smo odprli tekmo, zaradi česar je bilo nadaljevanje lažje. To nam je manjkalo na prejšnji tekmi. Ključno je bilo to, da smo bili agresivni, Olimpiji nismo dovolili, da razvija napade in jih prisilili, da igrajo na preskok. Zmaga je zaslužena,” ocenjuje Dejan Djuranović.

Zadetek v zgodnji fazi tekme je olajšal delo Domžalčanov na debiju ljubljanske kotline.

Olimpija ima težave, ko mora graditi napade

Ko so Domžalčani povedli, je na tribuni hitro zaokrožila debata, da bodo zdaj zmaji končno pokazali, ali se lahko odzovejo na vodstvo nasprotnika. V to smo kar nekako dvomili in imeli smo prav.

“Zavedali smo se, da nam bo precej lažje, če prvi dosežemo zadetek. Olimpija je na prejšnjih tekmah držala izid in čakala na napake nasprotnika, ko pa mora sama graditi napade, je tu nekoliko slabša. Zamenjali so polovico ekipe, kar se je poznalo v uigranosti. V vsakem primeru smo bili mi energetsko pravi, čvrsti v duelih in nasprotniku nismo dovolili, da razvije svojo igro,” je po tekmi za Sportklub povedal Dejan Djuranović.

Celotna izjava domžalskega trenerja po tekmi z Olimpijo

17-letnik navdušil tako v napadu kot v obrambi

Vajeni smo, da je domžalska akademija neusahljiv vir talentov, ki zagotavljajo nenehen dotok “okrepitev” v člansko ekipo. Naslednji na seznamu nogometašev, ki so se prebili v prvo moštvo je Mitja Ilenič, bočni branilec, ki je decembra dopolnil 17 let in je trenutno najmlajši nogometaš v Prvi ligi Telemach.

Mladenič je izkoristil težave Andraža Žiniča, ki je del priprav izpustil zaradi okužbe s koronavirusom, in se prebil v začetno postavo rumene družine. Na derbiju ljubljanske kotline je deloval zelo zbrano, najprej je uspešno zaustavljal Aldairja, ki je bil zamenjan že ob polčasu, v drugem delu pa je pokazal tudi precej kreativnosti in odločnosti v napadu ter ogrožal vrata Ivana Banića.

Poleg Benjamina Markuša je bil Mitja Ilenič eden najopaznejših v domžalski zasedbi.

“Že od začetka tekme smo vedeli, da bo naporno. Olimpija velja za težkega nasprotnika. A imamo svoje cilje, ki jih skušamo izpolniti. Zasluženo smo slavili z 2:0. Vsako priložnost, ki jo dobim, skušam maksimalno izkoristiti. Takšna tekma pa je zagotovo prava motivacija za nadaljnje delo,” razumljivo nasmejan za kamere Sportkluba razmišlja Mitja Ilenič.

Njegovega napredka je vesel tudi Dejan Djuranovič: “Mitja si dejansko zasluži pohvale in jih tudi dobiva, ne samo z moje strani, ampak tudi s strani soigralcev. Očaral nas je s prestopom in pozitivno energijo ter veliko mero zrelosti. Že drugo tekmo zapored je odigral zelo dobro in samo upamo, da bo tako nadaljeval.”

Mitja Ilenič po tekmi z Olimpijo

Komentari

Vaš komentar