ACH Volley še sedmič zmagal

Odbojka 28. Dec 202219:36 0 komentarjev
Foto: Profimedia

Odbojkarji ACH Volleyja so na drugi tekmi tretjega turnirja srednjeevropske lige v Avstriji v Amstettnu premagali hrvaško ekipo Mladost Kaštela s 3:0 (12, 17, 13). Naslednjo preizkušnjo v tem tekmovanju bodo Ljubljančani igrali sredi januarja na četrtem turnirju v Myjavi.

Izbranci Radovana Gačiča so na sedmi tekmi dosegli še sedmo zmago. Proti Mladosti, ki je pred obračunom z vodilno ekipo imela pet porazov s petih tekem in zgolj en osvojen niz, je ljubljanska zasedba hitro pokazala kakovostno razliko in brez vsakršnih težav pripeljala tekmo do zanjo srečnega konca.

Ljubljančani so v prvem nizu takoj povedli s 7:2 po petih zaporednih točkah, pozneje pa še oplemenitili prednost in tekmece držali na varni razdalji. Na koncu so jim prepustili le 12 točk.

V drugem nizu so se hrvaški odbojkarji uvodoma bolje upirali, ACH Volley je prvič povedel pri 7:6, nato pa takoj dodal še dve točki za 9:6. Za razliko od prvega niza pa Mladost tokrat ni odnehala in znova poravnala izid pri 10:10. Po 15:13 pa je sledil niz štirih točk branilcev naslova, kar je bila dovolj velika zaloga za miren zaključek niza.

ACH Volley Radovan Gačič
Foto: CEV

Tretji niz se je takoj nagnil na stran ACH Volleyja po vodstvu s 6:2, pozneje pa igralci iz Ljubljane tekmeca niso več spustili blizu.

Dvorana Johann Pölz, sodnika: Kovač, Juraček (oba Slovaška).

ACH Volley – Mladost Kaštela s 3:0 (12, 17, 13)

ACH Volley: Mejal 5 (2 bloka), Šket 15 (2 asa, 2 bloka), Mašulović 8 (4 bloki), Todorović, Bošnjak, Koncilja 10 (3 asi, 2 bloka), Šestan 1, Kovačič, Gjorgiev, Kök 5 (2 asa, 1 blok), Šen 12 (3 asi).
Mladost: Daca 2 (1 as), Stevanović 4, Mustapić, Strugar, A. Kulušić 1, Cvijović 5, Aganović, Martinović 1 (1 blok), Jureta 8 (1 as), Jurković.

Jutri še Mariborčani

Odbojkarji Merkurja Maribora so v sredo na domači tekmi tretjega turnirja srednjeevropske lige v dvorani Tabor premagali Zadrugo Dob s 3:1 in prišli do tretje zmage, novo bodo lovili v četrtek proti slovaškemu Riekerju Komarnu.

Tretja slovenska ekipa v srednjeevropski ligi, Calcit Volley, je edino tekmo tretjih turnirjev odigrala predčasno, in sicer 13. decembra, ko je premagala Mladost iz Zagreba s 3:0. Na lestvici z razmerjem zmag in porazov 5-1 zaseda drugo mesto.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!