Alen Pajenk in Tonček Štern ponovila vajo

Odbojka 24. Apr 202413:05 0 komentarjev
Olympiacos SFP
Foto: Facebook/Olympiacos SFP

Slovenska reprezentanta Alen Pajenk in Tonček Štern sta z Olympiacosom ubranila grški naslov. Na četrti finalni tekmi so Pirejčani s 3:2 v nizih ugnali večnega rivala Panathinaikos in potrdili že 32. grški naslov.

Pajenk in Štern se lahko pohvalita že s sijajno lansko sezono, ko je Olympiacos osvojil evropski pokal challenge in grško prvenstvo, v tej pa sta morda naredila še korak naprej. Ne samo da sta ubranila grški naslov, rdeče-beli so v svoje vitrine po letu 2017 vrnili tudi grški pokal, kjer je v zadnjih sezonah kraljeval PAOK.

Olympiacos je v tej sezoni nastopal tudi v ligi prvakov. V težki skupini je zabeležil dve zmagi in štiri poraze, kar je bilo dovolj, da nadaljujejo evropsko pot v četrtfinalu pokala CEV. V drugorazrednem evropskem tekmovanju so morali priznati premoč Arkasu, nato pa so v Grčiji v žep pospravili vse, kar se je pospraviti dalo.

V finalu pokala so bili boljši AONS Milona, v finalu grškega prvenstva pa so si po štirih tekmah proti Panathinaikosu zagotovili že 32. naslov grških prvakov. Skupno je to že 15. dvojna krona v zgodovini tega grškega velikana.

Na četrti finalni tekmi, ki jo je Olympiacos dobil s 3:2 v nizih, je kar 25 točk dosegel slovenski korektor Tonček Štern, osem pa Alen Pajenk. Štern je 21 točk dosegel v napadu, po dve je dodal s servisom in blokom. Pajenk je šestim točkam v napadu h končnemu izkupičku osmih točk prispeval še dva bloka.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!